Duško Šarić / foto: Lazar Ružić
04/01/2024 u 20:26 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ko je Duško Šarić i zašto se predao: Srpskim ogranima gonjenja došao „pod noge“

Uobičajeno je sve, ali možda i sumnjivo to što se, kao i stariji brat Darko, samo 2014. godine, pod nerazjašnjenim okolnostima sada predao i Duško Šarić

Poslije više od godinu dana bjekstva, Duško Šarić našao se pred istražnim organima. Nije uhapšen u akciji, već je sam odlučio da se preda. A tražili su ga sve vrijeme zbog sumnje da je član kriminalne grupe svog brata Darka Šarića, a koji se prije desetak godina takođe dobrovoljno predao.

Od avgusta 2022, kada je Viši sud u Beogradu raspisao potjernicu, za Duškom Šarićem su tragale gotovo sve policije svijeta. A onda je srpskim ogranima gonjenja došao „pod noge“.

Potvrdio je to za N1 njegov advokat Radoslav Baćović.

„Danas smo dobrovoljno došli do potražnog odjeljenja i on je smješten u posebnu pritvorsku jedinicu. Postupak je uobičajen, što znači da slijedi izvođenje pred sudiju, pa žalba na rješenje o pritvoru, koju je sudija danas primio“, rekao je Baćović.

Uobičajeno je sve, ali možda i sumnjivo to što se, kao i stariji brat Darko, samo 2014. godine, pod nerazjašnjenim okolnostima sada predao i Duško Šarić.

„Kada se Darko Šarić predao on je sam na sudu izjavio kako je to učinio jer je osjetio da je politička klima promijenjena, podsjetiću, u tom periodu se promijenila vlast i to je on osjetio kao signal da će imati fer suđenje“, kaže novinarka KRIK-a Milica Vojinović.

U međuvremenu protiv Darka Šarića je pokrenut i postupak za planiranje ubistva svjedoka saradnika, koji je govorio o njegovorm švercu kokaina.

Duško Šarić se predao srpskoj policiji

Sumnja se da su tom saradniku braća Šarić takođe pokušala da pripišu podmetanje bombe ispod jednog vozila, kako bi ga diskreditovali.

„Duško je optužen da je praktično potplaćivao policajce, koji su potom činili neke stvari ovoj kriminalnoj grupi, između ostalog da su pokušali da smjeste ovom svjedoku saradniku da je podmetnuo tu bombu“, kaže Vojinović.

U Crnoj Gori, odakle su inače, nema poznatih procesa koji se protiv njih trenutno vode.

Pitanje je zašto se mlađi Šarić predao nakon bjekstva koje poprilično trajalo?

Novinarka KRIK-a Milica Vojinović kaže da je najzanimljivije ono za šta nisu optuženi, a to je saradnja sa državom, na koju upućuju poruke pronađene u takozvanoj „Skaj“ aplikaciji.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

21. april 2024 18:59