Forenzičari izuzimaju tragove / - FOTO: Ž. BOJANIć
04/04/2024 u 13:02 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Kočan osumnjičen i za pokušaj ubistva Drecuna i Mašanovića u novembru prošle godine

Beranac Haris Kočan, uhapšen zbog sumnje da je ubio Radovana Markovića, tereti se i za pokušaj ubistva Nikole Drecuna i Igora Mašanovića na Cetinju 20. novembra prošle godine.

On je inače bio zaposlen u Vojsci Crne Gore i prošao obuku rukovanja raznim vrstama oružja.

Policijski službenici Sektora za borbu protiv kriminala (SBPK) i RCB „Centar“ tokom istrage ubistva Radovana Markovića rasvijetlili su i krivično djelo teško ubistvo u pokušaju izvršeno 20. novembra 2023. godine na Cetinju.

Kako je saopštio v.d. pomoćnika direktora za Sektor za borbu protiv kriminala Lazar Šćepanović, Haris Kočan, uhapšen zbog sumnje da je juče lišio života Radovana Markovića, osumnjičen je i da je aktivirao ručni raketni bacač tzv. zolju kojom prilikom su mete napada bili članovi jedne ćelije kriminalne grupe sa Cetinja – Nikola Drecun i Igor Mašanović.

(FOTO/VIDEO) Cetinje: Forenzičari izuzuzeli tragove, pronađeni djelovi eksplozivne naprave

- Sumnja se da je direktni izvršilac ovoga djela, gore pomenuti H.K. koji je tokom sprovođenja kriminalnog plana neposredno ispalio granatu iz ručnog raketnog bacača u pravcu vozila u kojem su se nalazili oštećeni I.M. i N.D. U odnosu na neposrednog izvršioca raspolažemo podacima da je u prethodnom periodu bio zaposlen u Vojsci Crne Gore i prošao obuku rukovanja raznim vrstama vatrenog oružja i obuku rukovanja ručnim raketnim bacačem, istakao je Šćepanović.

(VIDEO) EKSKLUZIVNO: Snimak osumnjičenog za paljenje vozila nakon ubistva u mjestu Meterizi

Poručio je da će, bez obzira na izvršena krivična djela, kako u prethodnom periodu, tako i juče, službenici SBPK dati adekvatan odgovor kriminalnim grupama i nastaviti intenzivne i odlučne aktivnosti sa prioritetnim fokusom na neutralisanje njihovog djelovanja i sa njima povezanih lica.

- A koje će se reakcije organa za sprovođenje zakon manifestovati lociranjem i procesuiranjem svih odgovornih lica koji su na bilo koji način dali doprinos u izvršenju više krivičnih djela u odnosu na kriminalne grupe u cilju stvaranja povoljnog bezbjednosnog ambijenta, poručio je Šćepanović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 06:07