Ilustracija / - FOTO: UPRAVA POLICIJE
27/09/2023 u 12:44 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Komisija pozvala tužilaštvo: Traže novo vještačenje puške i vozila iz kojeg je ubijen Duško Jovanović

Jovanović je ubijen 27. maja 2004. godine u Podgorici, a do danas se ne zna ko su direktni počinioci, organizatori i nalogodavci

Komsija za praćenje istraga o napadima na novinare zatražila je od tužilaštva da ponovo vještači predmete koji su korišćeni tokom ubistva glavnog i odgovornog urednika Dana  Duška Jovanovića, da bi se utvrdilo ima li novih DNK tragova i eventualno novih podataka o počiniocima, javlja portal RTCG.

Posebno se traži da tužilaštvo ispita tragove na pušci kojom je ubijen Jovanović, a koja se nalazi u depou Višeg suda u koji je nedavno provaljeno. Takođe, i da se opet vještači vozilo iz kojeg je pucano na Jovanovića, a koje se prema nekim informacijama nalazi u policijskom kampu na Zagoriču. 

Kako saznaje Portal RTCG, takvi zaključci usvojeni su na sjednici Komisije u ponedjeljak.

Pojedini članovi Komisije bili su iznenađeni informacijom da se ne zna pouzdano gdje se nalazi vozilo iz kojeg je pucano na Jovanovića. Izražena je i bojazan da je mafijaška provala u depo Višeg suda za rezultat imala kompromitaciju dokaza iz postupka o ubistvu Jovanovića.

Da će se tražiti novo vještačenje puške nagovijestio je nedavno premijer Dritan Abazović. 

-Prema mojim informacijama puška nije nestala iz sudskog depoa, ali mi ćemo tražiti da se ponovo vještači. izjavio je Abazović nedavno novinarima.

I ministar zadužen za borbu protiv korupcije Zoran Miljanić rekao je nedavno da će zatražiti provjeru svih informacija, pa i DNK kontrolu u slučaju ubistva Duška Jovanovića.

Puška iz koje je ubijen Jovanović čuva se u depou Višeg suda, a svojevremeno je prema pisanju beogradskog "Blica" istaknuto da je pripadala fondu za specijalne operacije nekadašnje Službe državne bezbjednosti Crne Gore.

Jovanović je ubijen 27. maja 2004. godine u Podgorici, a do danas se ne zna ko su direktni počinioci, organizatori i nalogodavci.

Na potpuno rasvjetljavanje Jovanovićevog ubistva pozivali su Evropska komisija, Savjet Evrope, OEBS i Međunarodna novinarska udruženja.

Nedavno je u Višem državnom tužilaštvu pokrenuta nova istraga o ubistvu Jovanovića. 

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 02:22