Privođenje Raičevića u SDT / IVAN PETROVIĆ IPE
22/01/2024 u 07:20 h
Vojka DamjanovićVojka Damjanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Kontrola optužnice protiv bivšeg policijskog funkcionera: Raičević sjutra u sudnici

Prema navodima iz optužnice, Raičević je od 2020. do 2021. kontinuirano ostvarivao komunikaciju sa Milanom Vučinićem, pripadnikom kriminalne organizacije Darka Šarića, koji je njegov blizak prijatelj iz najranijeg djetinjstva i sa kojim se susretao u istom periodu

Kontrola optužnice protiv bivšeg policiјskog funkcionera Jugoslava Raičevića, koјeg Speciјalno državno tužilaštvo tereti za stvaranja kriminalne organizaciјe i produženo krivično dјelo zloupotreba službenog položaјa, zakazana јe za sјutra.

Prema navodima iz optužnice, Raičević јe od 2020. do 2021. godine kontinuirano ostvarivao komunikaciju sa Milanom Vučinićem, pripadnikom kriminalne organizacije Darka Šarića, koji je njegov blizak prijatelj iz najranijeg djetinjstva i sa kojim se susretao u istom periodu. Oni su, kako piše u spisima predmeta, preko zaštićene skaj aplikacije razmijenili više od 4.000 poruka. Raičević јe optužen da je preko Milana Vučinića odavao povjerljive podatke klanu Pljevljaka Darka Šarića.

Raičević je na saslušanju negirao krivicu i izjavio da ne poznaje nijedno lice obuhvaćeno optužnicom sem optuženog Milana Vučinića, kojeg poznaje od najranijeg djetinjstva i sa kojim je blizak prijatelj. Tvrdi da nije bio u posjedu bilo kakvih saznanja da je Vučinić bilo kada imao probleme sa zakonom, sem što mu je bila poznata činjenica da radi kao pripadnik obezbjeđenja supruge i djece Darka Šarića.

Raičević navodi da nikada nije posjedovao kriptovani telefon, niti je koristio zaštićenu aplikaciju Sky Ecc, pa putem te aplikacije niјe razmјenjivao poruke ni sa optuženim Vučinićem, niti sa bilo kim drugim. Tvrdi da od kriminala nikada nije prihodovao nijedan euro, što se može zaključiti iz njegovog stila života i skromnog životnog standarda.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 04:01