Ilustracija / - FOTO: BLAžENKA GOLUBOVIć
24/07/2023 u 14:20 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Kotor: Pronađene manje količine droga, podnijete prekršajne prijave

Protiv jednog lica podnijeta krivična prijava zbog nanošenja teških tjelesnih povreda

Službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Jug“ – Odjeljenja bezbjednosti Kotor su, u noći između 22. i 23. jula kontrolisali više lica u jednoj diskoteci u tom gradu i pronašli manje količine droga.

- Naime, kontrolom A.P. (26), N.P. (23) iz Podgorice, V.R. (25) iz Kotora i N.Č. (27) iz Nikšića pronađene su manje količine biljne materije zelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana, kod M.M. (23) iz Kotora je pronađeno manje pvc pakovanje sa sadržajem amfetamina, kao i jedna tableta ekstazija, dok je kod stranog državljanina M.G.W. (24) iz Australije pronađeno manje pakovanje kokaina, sopštena je Uprava policije.

M.G.W. je lišen slobode zbog prekršaja iz Zakona o sprečavanju zloupotrebe droga, dok su protiv ostalih pomenutih lica podnijeti zahtjevi za pokretanje prekršajnih postupaka po istom Zakonu.

- Osim toga, policija je u Kotoru, vršeći pojačanu kontrolu učesnika u saobraćaju, kontrolisala lice F.K. (20) iz Kotora kod kojeg je pronađena manja količina opojne droge marihuana zbog čega će i protiv ovog lica biti podnijeta prekršajna prijava zbog prekršaja iz Zakona o sprečavanju zloupotrebe droga, navodi se u saopštenju.

Takođe, kotorskoj policiji je 23. jula u jutarnjim časovima oštećeno lice prijavilo da je fizički napadnuto u jednoj diskoteci u tom gradu oko 04.00 časova od strane njemu nepoznatog lica. On je tom prilikom zadobio teške tjelesne povrede – prelom dva zuba, konstatovane ljekarskim izvještajem.

- Policijski službenici su preduzeli aktivnosti iz svoje nadležnosti u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti i u konačnom rasvjetljavanja događaja, te došli do sumnje da je lice koje je napalo podnosioca prijave M.S. (18). Po nalogu tužioca protiv M.S. je podnijeta krivična prijava u redovnom postupku, zbog sumnje da je izvršio krivično djelo teška tjelesna povreda, zaključuje se u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 14:47