provodjenje do kvona u osnovni sud / - SRDJAN BOLJEVIC
21/02/2024 u 18:01 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Kralja "kripto valuta" Crna Gora izručuje SAD

Podsjećamo, Do Kvon i njegov poslovni partner Čang Jun su uhapšeni 23. marta prošle godine na podgoričkom aerodromu kada su sa lažnim pasošima pokušali da otputuju privatnim letom za Dubai

Kralj "kripto valuta" Do Kvon, prema odluci podgoričkog Višeg sdua, biće izručen Sjedinjeni Američkim Državama (SAD).To je za porta Dan potvrdila Marija Raković  samostalna savjetnica za odnose s javnošću Višeg suda.

Kako nam je saopšteno, ova odluka nije pravosnažna. Time je Viši sud odbio molbu Južne Koreje za ekstradiciju.

Crna Gora izručila saradnika Do Kvona: Potraživan zbog prevara u finansijsko – investicionim uslugama

Ranijim rješenjima Viši sud je utvrđeno da su ispunjeni uslovi za ekstradiciju Do Kvona i ostavljao ministru pravde Andreju Miloviću da odluči kojoj od država molilja će dati prednost.

Zatim je  Apelacioni sud  ukazao da ministar pravde odlučuje samo u redovnim postupcima ekstradicije, a da je osumnjičeni Do Kvon pristao da bude izručen, u skraćenom postupku, državama koje su tražile njegovu ekstradiciju.

MUP: Uhapšen Do Kvon "kralj kriptovaluta" i još jedna osoba, koristili lažne pasoše

Podsjećamo, Do Kvon i njegov poslovni partner Čang Jun su uhapšeni 23. marta prošle godine na podgoričkom aerodromu kada su sa lažnim pasošima pokušali da otputuju privatnim letom za Dubai.

Zbog falsifikovanja pasoša u Crnoj Gori osuđeni su na po četiri mjeseca zatvora. Oni su u pritvoru gotovo osam mjeseci.

Prema saopštenju Višeg suda, Do Kvona Južna Koreja potražuje zbog krivičnog djela prevarnog nepoštenog trgovanja, prevaru i kršenje javne ponude.

Sjedinjene Države, odnosno Okružni sud Južnog okruga Njujorka tereti Do Kvona za više krivičnih djela uključujući zavjeru radi prevare u vezi sa kupovinom i prodajom hartija od vrijednosti, elektronsku prevaru, te manipulaciju cijenama hartija od vrijednosti.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. april 2024 12:54