/ Dan
01/04/2024 u 17:24 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Krivična prijava za eksploataciju šljunka iz korita rijeke Tare

Policijski službenici Odjeljenja bezbjednosti Mojkovac podnijeli su krivičnu prijavu protiv lica koje se sumnjiči za krivično djelo krađa zaštićenog prirodnog dobra.

Naime, pripadnici mojkovačke policije su 28. marta u prijepodnevnim časovima zatekli R.B. (63) sa svojim radnim mašinama u koritu rijeke Tare u mjestu Gornja polja, u opštini Mojkovac.

- Utvrđeno je da je R.B. vršio eksploataciju pjeskovitog materijala, te je sa događajem upoznat tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Bijelom Polju koji je kvalifikovao krivično djelo - saopšteno je iz Uprave policije (UP).

Iz policije apeluju na građane da ne devastiraju korito rijeke Tare, uz napomenu da je na snazi Odluka Vlade Crne Gore o moratorijumu - zabrani dalje eksploatacije šljunka i pijeska iz riječnih korita.

- Ova odluka je, između ostalog, rezultat potrebe da regulacioni planovi i koncesioni akti koji iz njih proističu obezbijede eksploataciju u svrhu regulacije vodotoka i garantuju obezbjeđenje javnog interesa, kao i potrebe revitalizacije stanja životne sredine u riječnim koritima, zaštite, očuvanja biodiverziteta, a posebno ribljih staništa, ribljeg fonda i kvaliteta voda - navode iz policije.

Shodno tome, kako navode, službenici Odjeljenja bezbjednosti Mojkovac će u cilju suzbijanja pojava koje imaju negativne ekološke i ekonomske posljedice i u narednom periodu sprovoditi intenzivne aktivnosti iz svoje nadležnosti.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 17:54