Miodrag Laković / - FOTO: GOV.ME
06/12/2023 u 20:33 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Laković: Mora doći do promjena na vrhu Uprave policije

Verujem da ima izbora i da će se naći sigurno dobro rješenje i za mjesto direktora policije i za ostala mjesta, naveo je on

Poslanik Pokreta Evropa sad i predsjednik Odbora za bezbjednost Skupštine Crne Gore Miodrag Laković saopštio da mora doći do promjene u vrhu Uprave policije, i da će se ta pitanja rješavati u dogovoru.

- Do promjene na vrhu UP mora doći, treba doći. Zato što novi ministar i nova Vlada sigurno imaju ideje nove projekcije u bezbjednosnoj politici. Tako da očekujemo i prirodno je da se izvrše neke kadrovske promjene, istakao je Laković za televiziju NOVA M.

On je u odgovoru na pitanje o imenima koja se pominju u javnosti istakao da ima tu više imena koja gravitiraju ka tom rešenju.

- To su sve, ja ih znam iz službe, dobri kolege, profesionalci, kao i kolega Vojislav Dragović koji je pomenut u tom kontekstu. Tako da verujem da ima izbora i da će se naći sigurno dobro rješenje i za mjesto direktora policije i za ostala mjesta, istakao je Laković.

Nije mogao da potvrdi medijske navode na je kandidat za direktora UP biti Vojsilav Dragović, ali kako kaže to je čuo nezvanično.

- Ja ne mogu te medijske navode da potvrdim, zato što sam i ja, kao i vi, to čuo samo nezvanično. Moram reći da Upravu policije neće niko ni od koga preuzimati. Mi kao parlamentarna većina, kako se dogovaramo u Skupštini, tako će se i Vlada dogovarati oko važnih pitanja kad je u pitanju i bezbjednost, i kompletan sektor, i Uprava policije. Tako da će se u dogovoru rešavati ta pitanja, istakao je Laković.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 02:18