MOMO KOPRIVICA / - FOTO: SAšA MATIć
14/04/2024 u 21:41 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Lazović "pao" nakon optužbi koje je Koprivica pokrenuo

Bivši policijski funkcioner Zoran Lazović uhapšen je na osnovu optužbi koje je Momo Koprivica, potpredsjednik Vlade za politički sistem, pravosuđe i antikorupciju otvorio na Odboru za politički sistem, pravosuđe i upravu u aprilu prošle godine kao tadašnji predsjednik tog skupštinskog tijela.

- U oktobru 2021. pokrenut je postupak protiv osobe koja je posjedovala karticu preko koje je i skunuta zabrana ulaska unutar MUP-a odnosno Uprave policije. To je bila izvjesna službenica Ivanišević i pokrenut je pokrenut je i dodijeljen je predmet u okviru ODT-a kojim je rukovodio Nikola Boričić tužiocu Vukasu Radonjiću. Počela su prikupljanja obavještenja i osumnjičena je rekla da je bila na odmoru a karticu dala službeniku Đuroviću, kazao je Koprivica za TVCG.

Nakon toga, naveo je Koprivica, počelo je prikupljanje obavještenja od Đurovića i kazao je da je on skunuo zabranu ulaska Belivuku i Miljkoviću.

Belivuk i Miljković pričali ko im je omogućio da pređu granicu: Zabranu ulaska u Crnu Goru skinuli Vulin i Vuјačić?

On je dodao da je Đurović nakon toga kazao da je to učinio po nalogu Aleksandra Boškovića policijskog službenika koji je potvrdio da je to uradio ali po nalogu Enisa Bakovića koji je tada bio pomoćnik direktora Uprave policije.

- Tada se dešava drama u Osnovom državnom tužilaštvu u Podgorici koju smo na Odboru rasvijetlili a koja vodi do Lazovića i Katnića koji su danas uhapšeni i stajali na vrhu piramide uz političku podršku Mila Đukanovića, kazao je Koprivica.

On je kazao da je slučaj Miljkovića i Belivuka jedan od prvih javno dokazanih primjera kriminalnog djelovanja Katnića i Lazovića.

SDT: Lazović i Katnić osumnjičeni za stvaranje kriminalne organizacije

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 10:00