Zoran Lazović / - TV E
16/02/2024 u 12:01 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Lazović pozvao Abazovića na poligraf, da se razjasne navodi o švercu

Prenijeću poziv Lazovića koji je upućen javno preko suda da se poligrafski testiraju. Ono što je predmet današnjeg spora ali i brojne druge okolnosti, naglasio je advokat Gzim Hadžibeti koji zastupa Abazovića

Bivši službenik Uprave policije Zoran Lazović kazao je da je na današnjem suđenju pozvao bivšeg premijera i lidera GP URA Dritana Abazovića na poligrafsko testiranje kako bi razjasnili sve optužbe u vezi sa ubistvima i kokainom.

U ulcinjskom Osnovnom sudu završeno je suđenje po tužbi bivšeg službenika Uprave policije Zorana Lazovića protiv bivšeg premijera Dritana Abazovića, prenosi portal RTCG.

Advokat Gzim Hadžibeti koji zastupa Abazovića kazao je da danas Abazovićevo prisustvo nije bilo obavezno.

- Prisustvo Dritana Abazovića nije bilo obavezno, izvodili smo pismene dokaze, izjašnjavali se na iste, kazao je Gzim Hadžibeti.

Naredno suđenje je, kaže, zakazano za 24. april. 

- Prenijeću poziv Lazovića koji je upućen javno preko suda da se poligrafski testiraju. Ono što je predmet današnjeg spora ali i brojne druge okolnosti, naglasio je advokat Gzim Hadžibeti.

Bivši službenik Uprave policije Zoran Lazović kazao je da je pozvao Abazovića na poligrafsko testiranje i se tako razjasne sve iznijete činjenice.

- Da bi konačno više razjasnili sve dileme ja sam pozvao bivšeg premijera Dritana Abazovića na poligraf i da državni organi i  Ministarstvo pravde preko međunarodne pravne pomoći dovedu eksperta, i da nas dvojica vezano za ubistva, kokain da pođemo na poligraf i da to konačno razjasnimo, poručio je Lazović.

Kako je naveo, ne postoji nijedna kap krvi na njihovim rukama, ne postoji nijedan gram kokaina u njihovim rukama, dodajući da "cirkusant" ni danas nije stigao.

Lazović je kazao da Abazović nikada do sad nije stisnuo petlju i njemu u lice kazao sve što je iznio u javnost.

- Za zadnjih pet mjeseci i osam dana ima 700 naslova a od toga je 200 negativnih i to je čovjek koji na takav način poštuje prezumpciju nevinosti i pravo na pravično suđenje i istinu, kazao je Lazović. 

Lazović je kazao da sve što je Abazović radio, radio je da mu uništi porodicu, te da mu je nanio velike probleme i bol, ali kao nastariji član porodice u obavezi je da zaštiti svoju porodicu.

- Krenuo sam u najznačajniju misiju mog života, ako ja ne uspijem da je završim, završiće je moji nasljednici, poručio je Lazović. 

Istakao je da mu je Abazović nanio bol koji mu ničim ne može naplatiti, ali je sad pred sudom našao satisfakciju.

- Nikada me nijesu pozvali u Specijalno državno tužilaštvo da dam odgovore na sve ovo što navodi Dirtan Abazović, kazao je Lazović.

Poručio je da se nada da će doći vrijeme da Abazović odgovara za sve što je kazao do sada.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. april 2024 08:30