/ - Policija
20/05/2024 u 14:59 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Maloljetnici osumnjičeni za krađu autobusa, automobila, novca…

Po nalogu postupajućeg tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću protiv D.M. je podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija, navode iz policije.

- Nikšićka policija je postupajući po naredbi Osnovnog suda u Nikšiću izvršila pretres kuće i pomoćnih prostorija koje koristi Lj.M. i tom prilikom pronašla pušku koja je oduzeta od njegovog brata D.M. (38) - dodaju u saopštenju.

Takođe, kako dodaju, policijski službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Zapad“, Odjeljenja bezbjednosti Nikšić su, preduzimajući planske aktivnosti od početka mjeseca rasvijetlili četiri krivična djela iz oblasti imovinskog kriminaliteta.

- Naime, nikšićkoj policiji prijavljeno je 29. aprila od strane oštećenog lica da je na objektu koji privremeno koristi na Trgu slobode izvršena provala i da je otuđen dio izložene robe, te je 5. maja prijavljeno od strane drugog oštećenog lica da je od njega u toku prethodne noći otuđeno vozilo, a kojom su prilikom otuđeni i novčanik sa novcem, kao i alat i radio kasetofon - navode iz policije u saopštenju.

Preduzimajući aktivnosti iz svoje nadležnosti policijski službenici došli su do sumnje da su izvršioci ovih djela četiri maloljetna lica stara 13, 11 i devet godina, dodaje se.

- Od njih su prikupljena obavještenja na zapisnik u prisustvu zakonskih zastupnika i radnika Centra za socijalni rad, a sa svim navedenim povratno je upoznat tužilac koji se izjasnio da se protiv pomenutih maloljetnih lica ne može podnijeti krivična prijava zbog sumnje da su izvršili navedena krivična djela budući da pripadaju kategoriji djece i krivično su neodgovorni - navode iz policije.

Nadalje, policiji je u Nikšiću prijavljeno 13. maja od strane oštećenog lica da je od njega otuđen autobus koji je bio parkiran sa ključevima u bravi.

- Ovaj autobus je lociran od strane policijskih službenika u Karađorđevoj ulici, a u njemu tri maloljetna lica stara 13, 11 i devet godina, od kojih je maloljetnik star 11 godina istim i upravljao - dodaje se.

Sa događajem je upoznat tužilac koji je kvalifikovao krivično djelo oduzimanje vozila. Međutim, pomenuta lica nisu krivično odgovorna, zbog godina starosti.

- Istoga dana policiji je u Nikšiću još jedno lice prijavilo da mu je otuđeno vozilo sa ključevima u bravi, te je nakon upoznavanja tužioca sa istim, kvalifikovano krivično djelo oduzimanje vozila - navodi se.

Policija je identifikovala izvršioce, ista gore pomenuta tri maloljetna lica sa kojima je u prisustvu zakonskih zastupnika i radnika Centra za socijalni rad obavljen razgovor.

- Osim toga, nikšićka policija je postupajući po naredbi Osnovnog suda u Nikšiću izvršila pretres kuće i pomoćnih prostorija koje koristi Lj.M. i tom prilikom pronašla pušku koja je oduzeta od njegovog brata D.M. (38). Po nalogu postupajućeg tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću protiv D.M. je podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija - zaključuje se.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
10. jun 2024 22:32