Nikola Martinović / - SKRINŠOT RTCG
17/04/2024 u 21:11 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Martinović: SPO nije u prostorijama agencije

Direktorica Agencije za sprječavanje korupcije (ASK) Jelena Perović trenutno se nalazi u prostorijama Specijalnog policijskog odjeljenja (SPO) za zadržavanje, saopštio je njen branilac Nikola Martinović.

On je, u emisiji "Akcenti" na TVCG, rekao da on i Perović nijesu pismeno dobili rješenje o zadržavanju. Naglasio je i da pripadnici SPO nijesu trenutno u prostorijama ASK-a.

Martinović potvrdio za "Dan": Saslušanje Perović u SDT nije zakazano

Martinović tvrdi da su tokom pretresa oduzeti samo eletronski uređaji, a i da su privatne stvari Perović takođe oduzete. 

- Tu nema problema. Oduzet je kompjuter u njenom kabinetu i dokumenta. Nema nikakve fame. Ne radi se o nikakvoj organizovanoj kriminalnoj grupi. Sve je ovo jedna velika predstava - naveo je on, prenosi RTCG.

(FOTO) Uhapšena Jelena Perović

Martinović tvrdi da Skaj prepiska Perović sa bivšom predsjednicom Vrhovnog suda Vesnom Medenicom.

- Ta prepiska nije nezakonita. Perović je bila jedna od najboljih crnogorskih sudija, donosila je presude i kao predsjednica suda je morala da komunicira sa nadređenima. Ja lično tako ne bih komunicirao, ali ta komunikacija nije kršenje zakona - smatra Martinović.

Komentarišući saopštenje SDT-a da glavni specijalni tužilac Vladimir Novović neće postupati u predmetiu Perović, Martinović je kazao da je za to čuo iz medija. 

- Situacija je mnogo neobična. Imam bogato iskustvo u advokaturi i nisam imao priliku da se GST izuzima iz predmeta. Mnogo sam radoznao. Bilo bi korektno da saznamo koji je to razlog zašto je Novović izuzet - kazao je Martinović. 

Podsjetimo, Martinović je za "Dan" potvrdio da saslušanje u SDT-u nije zakazano.

- Perović se nalazi u prostorijama za zadržavanje. Usmeno nam je saopšteno da će tamo ostati. Mi nemamo šta da krijemo. Netačna je informacija da su pripadnici SPO u prostorijama ASK-a - dodao je on. 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 06:59