/ foto: srđa boljević
29/12/2023 u 16:40 h
Žana BojanićŽana Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Miloš Medenica ostaje u pritvoru: Finansijska istraga protiv određenih davalaca jemstva

U pogledu dijela jemstva u odnosu na određene davaoce jemstva pokrenuta je finansijska istraga, a preostala vrijednost ponuđenog jemstva koje nije obuhvaćeno istragom nije dovoljna garancija za obezbjeđenje prisustva okrivljenog na glavnom pretresu, navedeno je iz Apelacionoh suda

Apelacioni sud Crne Gore je nakon sjednice vijeća  donio rješenje kojim je odbio kao neosnovanu žalbu branilaca okrivljenog Medenica Miloša, izjavljenu protiv rješenja Višeg suda u Podgorici. On ostaje u pritvoru.

Medenica ponudio jemstvo od 788.800 eura da se brani sa slobode

- Navedenim rješenjem Višeg suda u Podgorici odbijen je kao neosnovan predlog branioca okrivljenog Medenica Miloša za ukidanje pritvora uz davanje jemstva na ukupan iznos od 788.800,00 eura, koji se sastoji u uspostavljanju hipoteke na nepokretnostima okrivljenog i njegovih srodnika. Odlučujući o žalbi branioca okrivljenog, ovaj sud je prihvatio razloge koji su dati u prvostepenom rješenju da ponudjeno jemstvo u konkretnom slučaju ne predstavlja dovoljnu garanciju za obezbjedjenje prisustva okrivljenog na glavnom pretresu i nesmetano vodjenje krivičnog postupka. Ovo između ostalog i iz razloga što je u pogledu dijela jemstva u odnosu na određene davaoce jemstva pokrenuta finansijska istraga, a preostala vrijednost ponuđenog jemstva koje nije obuhvaćeno finansijskom istragom nije dovoljna garancija za obezbjeđenje prisustva okrivljenog na glavnom pretresu- navedeno je iz Apelacionoh suda.

Advokat Jovanović: Ustavni sud naveo da su "stereotipni" razlozi za pritvor Medenici, Viši sud ne cijeni njegovu odluku

Podsjećamo, Specijalno državno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv okrivljenih Miloša i Vesne Medenice, Darka Lalovića, Vasilija Petrovića, Bojana i Marka Popovića, Marka Vučinića, Milorada Medenice, Luke Bakoča, Petra Milutinovića, Ivane Kovačević, Radomira Raičevića, Marjana Bevenje, Steva Karanikića i Gorana Jovanovića i „Kopad Company“ DOO Nikšić. 

Optužnica protiv 15 lica je podignuta za krivična djela stvaranje kriminalne organizacije, produženo krivično djelo krijumčarenje, produženo krivično djelo davanje mita, primanje mita, zloupotreba službenog položaja, neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, omogućavanje uživanja opojnih droga, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, teška tjelesna povreda i sprečavanje dokazivanja. Predmet protiv Medenice i drugih spojen je sa postupkom protiv Vojina Perunovića i Jovana Mikovića, okrivljenih za stvaranje kriminalne organizacije i krijumčarenje.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 07:41