Rade Milosević privođenje / FOTO - LAZAR RUZIĆ
24/04/2024 u 19:13 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Miloševiću dozvoljeno da napušta Nikšić

Bivšem direktoru Uprave prihoda i carina, Radu Miloševiću, odlukom sudije za istragu Višeg suda u Podgorici, Gorana Šćepanovića, ukinuta je zabrana napuštanja Nikšića, u kojem stanuje, koja mu je određena nakon što je, u junu prošle godine, pušten iz pritvora.

- Na snazi su ostale mjere - javljanje policiji jednom mjesečno i oduzimanje pasoša - navodi se u rješenju sudije Šćepanovića, prenosi Libertas.

Odluka o ukidanju zabrane napuštanja boravišta, rekao je danas Libertasu Miloševićev branilac, advokat Vladan Bojić, u skladu je sa odlukom koju je, prethodno, donio Ustavni sud.

Ustavni sud: Miloševiću od jula 2023. protivpravno ograničeno kretanje

Bivši državni sekretar MUP-a i član Glavnog odbora Građanskog pokreta URA, Rade Milošević, uhapšen je 21. decembra 2022. godine zbog sumnje da je stvorio kriminalnu organizaciju koja se bavila švercom cigareta. Milošević je u pritvoru boravio do 21. juna prošle godine, kada je pušten na prijedlog tužilaštva.

Dva dana nakon Miloševićevog hapšenja, 23. decembra 2022, državni tužilac Jovan Vukotić je donio naredbu o proširenju istrage protiv Rada Miloševića zbog osnovane sumnje da je, kao službeno lice i javni funkcioner, direktor Uprave prihoda i carina, u toku maja te godine stvorio kriminalnu grupu, čiji pripadnici su postali Elvir Adrović, Milutin Pejović, Dalibor Brnović, Željko Ivanović, Mihailo Saveljić, Radivoje Vujačić, Nebojša Adamović, Zoran Pavićević, Igor Pavićević i više nepoznatih osoba.

Miloševića su stari majstori uhvatili u mašinu i "odradili"

Oni su uhapšeni nakon što je, u noći između 1. i 2. oktobra 2022, na putu Podgorica – Nikšić, nestao kamion sa cigaretama zaplijenjenim u Slobodnoj zoni Luke Bar, a koje su trebalo da budu uništene u pećima nikšićke fabrike “M Construction”. Na teret im je stavljeno stvaranje kriminalne organizacije, primanje mita i zloupotreba službenog položaja.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
13. jun 2024 13:42