Andrej Milović / - SASAMATIC, VLADA
18/05/2024 u 10:03 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Milović posjetio porodicu žrtve silovanja: Založiće se da se slučaj ispita do kraja

Ministar pravde Crne Gore, Andrej Milović, i državni sekretar u Ministarstvu pravde, Aleksandar Bakrač, održali su sastanak sa advokatom i članovima porodice žrtve silovanja koja je u trenutku izvršenja djela bila maloljetna, a u vezi slučaja koji ovih dana izaziva veliko interesovanje crnogorske javnosti.

Naime, riječ je o predmetu u kojem je Apelacioni sud Crne Gore odlučio da B.B, okrivljenom za višestruko silovanje petnaestogodišnje djevojčice umanji kaznu zatvora sa maksimalnih 15 na osam godina.

- Sastanak je održan kako bi se razmotrilo nezadovoljstvo porodice u vezi sa presudom donesenom protiv učinioca tog krivičnog djela, saopšteno je iz Ministarstva pravde.

Tokom sastanka, članovi porodice izrazili su svoje nezadovoljstvo presudom, naglašavajući da smatraju da kazna nije adekvatna težini počinjenog djela. Istakli su da su očekivali strožiju kaznu koja bi poslala jasnu poruku o ozbiljnosti ovog krivičnog djela i pružila pravdu za žrtvu i njenu porodicu.

- Ministar pravde pažljivo je saslušao zabrinutosti porodice i advokata, te izrazio duboko saosjećanje prema žrtvi i njenoj porodici. On je istakao da će se, u skladu sa zakonom i zakonskim mogućnostima ministra, založiti da se cijeli slučaj ispita do kraja. Takođe, naglasio je da će Ministarstvo pravde nastaviti raditi na unapređenju zakonskih okvira kako bi se ovakvi slučajevi efikasnije procesuirali i kako bi se pružila bolja zaštita žrtvama, navodi se u saopštenju.

(VIDEO) Protest ispred Apelacionog suda: Okupljeni traže strože kazne za silovatelje

Na kraju sastanka, Milović i Bakrač izrazili su zahvalnost porodici i advokatu na iskazanoj hrabrosti i odlučnosti u borbi za pravdu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
25. jul 2024 14:42