Andrej Milović / - SRDJAN BOLJEVIC
16/04/2024 u 09:35 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Milović u zatvoru u Podujevu posjetio Bajrovića

Ministar pravde Crne gore Andrej Milović posjetio je u specijalnom zatvoru u Podujevu državljanina Crne Gore Ekrema Bajrović koji se skoro godinu i po nalazi na Kosovu, iza rešetaka, pod optužbom za ratne zločine iz perioda 1998 -1999. godine.

Milović je tražio od kosovskog Ministarstva pravde pravično i fer suđenje za Bajrovića i istakao da je Crna Gora zainteresovana za suđenje u ovom slučaju.

Tokom jučerašnje zvanične posjete Kosovu Milović je razgovarao sa ministarkom pravde Kosova Aljbuljenom Hadžiju.

Milović – Hadžiju: Finalizovati tri bilateralna ugovora za bolju pravosudnu saradnju

Ministri su razmotrili brojne aspekte, kada je riječ o pravosudnoj saradnji između dvije države. Jedna od glavnih tema sastanka ministara pravde bila su tri bilateralna ugovora u oblasti međunarodne pravne pomoći u krivičnim stvarima: Ugovor o pravnoj pomoći u krivičnim stvarima, Ugovor o izručenju i Ugovor o međusobnom izvršavanju sudskih odluka u krivičnim stvarima. Tekst tih ugovora je usaglašavan dvije godine i parafirani su 2016. Od tada nije bilo aktivnosti po tom pitanju.

Dvoje ministara su pravosudnu saradnju između Crne Gore i Republike Kosova ocijenili generalno dobrom i izrazili spremnost za njeno produbljivanje i poboljšanje na korist pravosudnih sistema obje zemlje.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
21. maj 2024 14:57