provodjenje do kvona u osnovni sud / - SRDJAN BOLJEVIC
22/02/2024 u 14:59 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ministarstvo pravde: Kovač obmanuo javnost, dokumenti demantuju da je Južna Koreja prva tražila izručenje Do Kvona

U Ministarstvu, koje sada predvodi Andrej Milović, ističu da, činjenično, stvari stoje drugačije od navedenog u izjavi bivšeg ministra pravde

U svijetlu izjave bivšeg ministra pravde, Marka Kovača, potrebno je razjasniti nekoliko činjenica u vezi sa postupkom izručenja Do Kvona, navode iz Ministarstva pravde povodm tvrdnje Kovača da je Južna Koreja prva tražila izrčenje Do Kvona.

- Naime, dokumentacija demantuje tvrdnje bivšeg ministra o tome da je Južna Koreja prva inicirala zahtjev za izručenje -saopštili su danas iz Ministarstva pravde.

Advokati Do Kvona: Odluka o izručenju je nezakonita, sud nije provjeravao tačnost činjenica koje mu je dostavio ministar

U Ministarstvu, koje sada predvodi Andrej Milović, ističu da, činjenično, stvari stoje drugačije od navedenog u izjavi bivšeg ministra pravde, prenosi portal Adria.

- Naime, 27. marta 2023. godine, dopisom Ministarstva vanjskih poslova od 27. marta 2023. godine, dostavljena nam je nota Ambasade Sjedinjenih Arnerickih Država od 25. marta 2023. godine, kojom je zatraženo izručenje lica Do Hyeon Kwona, rođenog 6. septembra 1991. godine u Seulu. Dok nam je tek dana 28. marta 2023. godine, dopisom Ministarstva vanjskih poslova od 28. marta 2023. godine, dostavljena nota Ambasade Republike Koreje u Beogradu od 27. marta 2023. godine, kojom je zatrazeno izručenje lica Do Hyeon Kwona i Han Chang Joona - navode u tom resoru.

Kako kažu, iznošenje neistinitih tvrdnji ne samo da obmanjuje javnost, već i potkopava povjerenje u pravosudni sistem i institucije države Crne Gore.

- Zbog čega to gospodin Kovač radi, i to ne prvi put, nama ostaje nejasno, međutim, bez obzira na navedeno, Ministarstvo pravde ostaje posvećeno transparentnosti i pravdi, u skladu sa međunarodnim standardima i obavezama Crne Gore. Važno je naglasiti da Ministarstvo pravde Crne Gore postupa u skladu sa zakonima i međunarodnim obavezama, te da nijedan subjekt ne može uticati na njegov nepristrasan i zakonit rad - zaključuju u Ministarstvu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

03. maj 2024 14:05