Ministarstvo pravde / - SKRINšOT
12/05/2023 u 13:45 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Ministarstvo pravde postavilo 61 novog tumača

Po prvi put je postavljen tumač za portugalski jezik, a uskoro će biti raspisan javni poziv za tumača za romski jezik

Ministarstvo pravde je na osnovu prethodno raspisanog javnog poziva i sprovedene procedure postavilo 61 novog tumača, za ukupno devet jezika.

- Po prvi put u Crnoj Gori postavljen je tumač za portugalski jezik, a postavljeni su novi tumači za jezike za koje je do sada postojao mali broj tumača (turski i ukrajinski jezik), kao i novi tumači za njemački, francuski, albanski, italijanski, ruski i engleski jezik, saopšteno je iz Ministarstva.

Kako do sada u Crnoj Gori nije bilo tumača za portugalski jezik, ovim postavljenjem će se omogućiti efikasnije prevođenje sa ovog jezika za potrebe pravosudnih organa i državnih institucija, kao i fizičkih i pravnih lica, dodaju iz resora kojim rukovodi Marko Kovač.

- Budući da je do sada je na području Crne Gore postojao samo jedan tumač za ukrajinski jezik, tumača postavljenjem novog tumača olakšaće se pristup sudu i drugim državnim institucijama velikom broju ukrajinskih državljana koji borave u Crnoj Gori. Uskoro će biti raspisan javni poziv za tumača za romski jezik, navodi se u saopštenju.

                                                                         

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
02. jun 2024 03:33