Зоран Мрваљевић / - Приватна архива
28/02/2024 u 09:34 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Mrvaljević priveden zbog neregistrovanog blindiranog vozila

Zbog toga se početak suđenja Mrvaljeviću i grupi, koje je jutros trebalo da počne u 9 časova, odgođeno za sat vremena, dok službenici CB Budva Mrvaljevića sprovedu u sud

Novljanin Zoran Mrvaljević, koji je označen kao saradnik hercegnovskog ogranka škaljarskog klana, priveden je od strane budvanske policije. Kako saznajemo od izvora iz Uprave policije i Višeg suda, on je procesuiran jer je upravljao blindiranim vozilom bez registarskih tablica.

Zbog toga se početak suđenja Mrvaljeviću i grupi, koje je jutros trebalo da počne u 9 časova, odgođeno za sat vremena, dok službenici CB Budva Mrvaljevića sprovedu u sud. Mrvaljević je na prethodnom ročištu ukazao sudiji da je rizikovao i da je došao tada neregistrovanim vozilom, da bi ispoštovao ročište.

Podsjećamo, za danas je planirano suočavanjem sa svjedokom saradnikom u postupku u kojem se sudi okrivljenom Zoranu Mrvaljeviću iz Herceg Novog, optužen da je organizator kriminalne grupe koja je pripremala ubistvo sugrađanina Nemanje Zurovca. Pored Mrvaljevića, ovom optužnicom je obuhvaćen i Krsto Vujić Slobodan Vico i Jovan Riznić.

Oni se terete za krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije, a Mrvaljević za ubistvo putem podstrekavanja i šverc droge. Svjedok saradnik je, kako izvještavao portal Dan ranije, zatražio da ovo suočavanje bude izvršeno pod specijalnim uslovima, da bude na tajnoj lokaciji i da mu se "bluruje"lik i "mutira" glas.

Navodi istrage: Prema navodima optužnice, Zoran Mrvaljević je 2016. godine formirao kriminalnu organizaciju čiji je član 2019. godine postao i Milan Kankaraš. Kankaraš je kao svjedok saradnik ispričao u Specijalnom tužilaštvu da ga je Mrvaljević postrekavao na ubistvo Zurovca nudeći mu zauzvrat 40.000 eura i kilogram kokaina.

Suđenje Mrvaljeviću i grupi: Drugi put odloženo suočavanje sa svjedokom saradnikom

On je naveo da je Mrvaljević nabavo pištolj s prigušivačem, ali ubistvo nije izvršeno.

Kankaraš je u SDT-u ispričao i da je bio član dvije suprotstavljene kriminalne organizacije. On tvrdi da je Mrvaljeviću i Vujiću javljao gdje se nalaze Roganovići u periodu kada je Vladimir Roganović trebalo da izađe iz zatvora.

U podgoričkom Višem sudu, nastavljeno je suđenje okrivljenom Zoranu Mrvaljeviću iz Herceg Novog, optužen da je organizator kriminalne grupe koja je pripremala ubistvo sugrađanina Nemanje Zurovca. Pored Mrvaljevića, ovom optužnicom je obuhvaćen i Krsto Vujić Slobodan Vico i Jovan Riznić. Oni se terete za krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije, a Mrvaljević za ubistvo putem podstrekavanja i šverc droge.

- Mrva je kazao da krivi Nemanju Zurovca za sve i ponudio mi kilo kokaina za informaciju gdje je Zurovac. Rekao sam mu da ne znam. Mrva je kazao da se ne boji Roganovića jer i da ga ubiju ima ko će ga osvetiti. Nakon pokušaja ubistva Duška Roganovića 2017, Roganovići smišljaju kako da ubiju Mrvaljevića i Vujića – ispričao je Kankaraš u istrazi.

On tvrdi da je Krsto Vujić naredio da se prati kretanje Šćepana Roganovića, a praćeni su i Vladimir i Niko Roganović. Nakon likvidacije Vladimira Roganovića, kako tvrdi Kankaraš, ova grupa je zbog pojačanih kontrola hercegnovske policije na kratko obustavila aktivnosti na pripremi ubistva Šćepana Roganovića.

Dodao je da se nakon toga javio Mrvaljević i pitao za Zurovca.

- Kazao je da je on sljedeća meta i za njegovo ubistvo mi ponudio 40.000 eura i kilo kokaina – kazao je svjedok saradnik tužiocu. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 16:57