Sa mjesta ubistva Šejle Bakije / - FOTO: SRđAN BOLJEVIć, DAN
16/04/2024 u 11:04 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

MUP: Šejlu ne može ništa vratiti, ali presuda vraća vjeru u pravdu i pravičnost

Operativni tim za borbu protiv nasilja u porodici i nasilja nad ženama MUP-a nakon izricanja prvostepene presude Iliru Đokaju za ubistvo nevjenčane supruge Šejle Bakije, saopštio je da Šejlu ne može ništa vratiti, ali presuda od 40 godina zatvora vraća vjeru u pravdu i pravičnost.

Đokaj je juče osuđen na kaznu zatvora u trajanju od 40 godina za ubistvo iz niskih pobuda.

- Bez namjere da se prejudicira ishod pravosnažne sudske odluke, važno je ukazati da su zadovoljenje pravde i ovakve kazne kao generalna prevencija- neophodnost, navodi Operativni tim za borbu protiv nasilja u porodici i nasilja nad ženama MUPa-.

image

MUP, Šejla

- MUP
image

MUP, Šejla

- MUP

(VIDEO) Prvostepena presuda za ubistvo Šejle: Đokaj osuđen na 40 godina dugotrajnog zatvora

Prvostepenu presudu je donijelo vijeće sudije Veljka Radovanovića. Nije bilo olakšavajućih okolnosti, a kao otežavajuću okolnost sud je cijenio raniju osuđivanost.

Navodi optužnice

Više državno tužilaštvo u Podgorici podiglo je optužnicu protiv Ilira Đokaja, koji se terete da je 30. septembra 2021. godine u Tuzima ubio nevjenčanu suprugu Šejlu Bakiju (19). Tada je ranjen i Šejlin otac Šaban Bakija.

Đokaju je osumnjičen da je 30. septembra, oko 15.15, u Tuzima, u naselju Karabuško polje, sa umišljajem i iz niskih pobuda lišio života Šejlu Bakiju, pri čemu je sa umišljajem doveo u opasnost život oštećenih Šabana, Indire i Bada Bakije.

– On je na terasi porodične kuće oštećenih, iz obijesti i osjećaja posjedovanja oštećene Šejle Bakije, a zbog njenog odbijanja da obnovi ranije prekinutu vanbračnu zajednicu sa njim, ispod dukserice uzeo pištolj i ispalio nekoliko projektila u pravcu oštećene, od kojih je zadobila teške i po život opasne povrede usled kojih je nastupila smrt – navodi se u spisima predmeta i dodaje da je tom prilikom pogođen i Bade Bakija, koji je zadobio teške tjelesne povrede.

Dalje se navodi da se osumnjičeni Đokaj udaljio prema vozilu parkiranom ispred kuće, a kada je vidio da Šaban Bakija ide za njim, ispalio je još jedan projektil u njegovom pravcu, koji ga je pogodio.

– Pošto je ušao u svoje vozilo, u trenutku dok su se na terasi nalazile oštećena Indira i Bada Bakija, ispalio je još dva projektila u njihovom pravcu, a potom se udaljio sa lica mjesta – navodi su istrage.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 09:26