Zastave Evropske unije i Crne Gore / Ministarstvo
19/07/2023 u 16:34 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Njemac će prekršajno odgovarati zbog oštećenja crnogorske i zastave EU

Tužilac se izjasnio da se u radnjama ovog lica ne stiču elementi krivičnog djela za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti, te se protiv M.J.K. podnio zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka

U službene prostorije Odjeljenja bezbjednosti Bar je 2. jula pristupilo lice zaposleno kao obezbjeđenje zgrade Opštine Bar, koje je prijavilo da je istog dana u ranim jutarnjim časovima od strane nepoznatog lica oštećena državna zastava Crne Gore, kao i zastava Evropske unije, koje su se nalazile na jarbolu ispred zgrade Opštine, saopšteno je iz Uprave policije (UP).

- Službenici barske policije su postupajući po prijavi, identifikovali izvršioca – njemačkog državljanina M.J.K. (21) sa prebivalištem u Baru. Od njega su prikupljena obavještenja na zapisnik u odnosu na pomenute okolnosti, te je sa svim upoznat tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru - navodi se u saopštenju.

Tužilac se izjasnio da se u radnjama ovog lica ne stiču elementi krivičnog djela za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti, te su policijski službenici protiv M.J.K. podnijeli zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog prekršaja iz člana 22 Zakona o javnom redu i miru.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 02:06