/ FOTO: UPRAVA POLICIJE
22/11/2022 u 14:27 h
Žana BojanićŽana Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Njemcu tužilačko zadržavanje zbog požara na vozilu u Siti kvartu

Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici je nakon saslušanja osumnjičenom F.L.H., državljaninu Republike Njemačke, zbog krivičnog djela izazivanje opšte opasnosti, odredilo zadržavanje do 72 časa

Državljanin Njemačke F.L.H. (34), privremeno nastanjen u Podgorici, osumnjičen je za izazivanje požara u garaži u Siti kvartu u Podgorici. To je juče saopšteno iz Uprave policije, a danas je Osnovno državno tužilaštvo formiralo predmet.

Državljanin Njemačke osumnjičen za podmetanje požara na vozilu u Siti kvartu

- Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici je nakon saslušanja osumnjičenom F.L.H., državljaninu Republike Njemačke, zbog krivičnog djela izazivanje opšte opasnosti, odredilo zadržavanje do 72 časa od časa lišenja slobode. Osumnjičenom se stavlja na teret da je krivično djelo izvršio dana 21. novembra 2022. godine, oko 00,30 časova, u garaži stambene zgrade u City kvartu, u Podgorici, na štetu H.F. iz Švajcarske i G.K. iz Podgorice, na način što je upotrebom zapaljive tečnosti izazvao požar na putničkom vozilu "Porshe", na kojem su nastala veća oštećenja, a istom prilikom oštećena su još dva vozila, koja su bila parkirana u neposrednoj blizini- saopštio je rukovodilac ODT-a Podgorica Duško Milanović.

Na lice mjesta su izašli pripadnici Službe zaštite i spašavanja koji su lokalizovali požar.

- Sumnja se da je ovaj strani državljanin podmetnuo požar na vozilu i izvršio krivično djelo izazivanje opšte opasnosti na način što je upotrebom podesnog sredstva i zapaljive tečnosti izazvao požar na putničkom motornom vozilu marke „porche“ na kojem su nastala oštećenja, dok su tom prilikom oštećena još dva vozila koja su bila parkirana u neposrednoj blizini, dok povrijeđenih lica nije bilo- saopštili su juče iz Uprave policije.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 06:01