Učesnici konferencije crnogorskih menadžera bezbjednosti ”Bezbjednost – Izazovi i perspektive” / - MUP
21/04/2024 u 14:41 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Osigurati efikasnu zaštitu informacionih sistema i jačanje organizacija na sajber prijetnje

Na Prvoj međunarodnoj konferenciji crnogorskih menadžera bezbjednosti "Bezbjednost – Izazovi i perspektive", koja se održava 20. i 21. aprila u Budvi, aktivno učešće u panel diskusijama uzeli su državni sekretar Petar Koprivica, zatim Zoran Kujović, Direktorat za bezbjednosno-nadzorne poslove, Ljuban Tmušić, Direktorat za zaštitu i spašavanje, kao i Milan Baltić iz Direktorata za bezbjednosno-nadzorne poslove, koji je bio moderator prvog panela.

U prvoj panel diskusiji "Zaštita kritične infrastrukture u Crnoj Gori i regionu" Kujović i Tmušić upoznali su prisutne sa aktuelnostima u oblasti kritične infrastrukture i dostignućima na tom polju. Tmušić je istakao da je Crna Gora u prethodnom periodu predano radila na izradi strateških dokumenata za smanjenje rizika od katastrofa, a novom Strategijom u toj oblasti, čija izrada je u toku, dodatno će biti ojačan njen put ka članstvu u Evropskoj uniji (EU).

image

Petar Koprivica, državni sekretar

- MUP

U drugoj panel diskusiji pod nazivom "Izazovi savremene sajber bezbjednosti", državni sekretar Koprivica govorio je o aktuelnim sajber bezbjednosnim izazovima sa kojima se susreću javne ustanove, kompanije i građani Crne Gore, ističući potrebu za sveobuhvatnim pristupom kako bi se osigurala efikasna zaštita informacionih sistema i podataka. Pričajući o integraciji sajber bezbjednosnih politika u korporativne strategije poslovanja, Koprivica je naglasio značaj holističkog pristupa i aktivnog angažmana rukovodstva kako bi se osigurala efikasna zaštita informacionih sistema i jačanje ukupne otpornosti organizacija na sajber prijetnje, - saopštili su iz Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore.

Organizator konferencije je Asocijacija menadžera bezbjednosti Crne Gore u saradnji sa Asocijacijom menadžera korporativne bezbjednosti Jugoistočne Evrope (SEECSA). Konferencija se održava pod pokroviteljstvom predsjednika Crne Gore, Jakova Milatovića koji je svečano otvorio skup.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. maj 2024 11:04