Boris Pejović / - PES
15/04/2024 u 10:20 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Pejović: Vlada će unaprijediti uslove za rad tužilačkih organa

Zaključak koji je prije više od mjesec dana usvojila Vlada, a kojim je objekat stare zgrade Vlade dat na korišćenje Specijalnom državnom tužilaštvu konkretna je odluka u realizaciji unapređenja uslova tužilačkih organa, kazao je Boris Pejović, generalnog sekretara Pokreta Evropa sad.

Zadatak izvršne i zakonodavne vlasti jeste da u maksimalnim mogućnostima obezbijede najbolje uslove za rad tužilačkim organima, koji imaju ključnu ulogu u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije.

Poštovanje podjele sudske, izvršne i zakonodavne vlasti, ali istovremeno saradnja u afirmaciji vladavine prava najefikasniji je pristup u borbi protiv svakog vida kriminala i korupcije. 

Stoga, sva retorička zalaganja i podršku treba sprovesti u konkretna djela, a to je da se pristupi obezbjeđivanju mnogo boljih uslova za rad, od onih koji su bili u prethodnom periodu. 

Vlada: SDT u zgradi stare vlade za dva do tri mjeseca

Osim konkretnih rezultata u oblasti unapređenja životnog standarda, jako je važno isporučivati rezultate i u segmentu vladavine prava, pogotovo na našem evropskom putu u punopravno članstvo.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 15:31