Lazović i Piperović juče ispred suda u Ulcinju / TV E
17/02/2024 u 17:15 h
Marija PalibrkMarija Palibrk
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Piperović: Poligrafsko ispitivanje moglo bi dati nove dokaze o Lazoviću i Abazoviću

Lazović je pristao i da bude pitan oko svega što tvrdi Abazović, ali i da Abazović bude ispitan odakle njemu ta saznanja, kazao je Piperović za „Dan“

Iako su svjesni da poligraf nije dokaz za sud, Zoran Lazović ga je predložio kako bi ga makar neka institucija, u ovom slučaju organi bezbjednosti, koristila barem kao informaciju ili saznanje ko govori istinu – Dritan Abazović ili on, kazao je za „Dan“ njegov advokat Zoran Piperović.

Piperović je istakao da bi poligrafsko ispitivanje moglo dati nove dokaze na osnovu kojih bi neko trebalo

da odgovara – Lazović ili Abazović.

– Lazović je pristao i da bude pitan oko svega što tvrdi Abazović, ali i da Abazović bude ispitan odakle njemu ta saznanja. Lako bi se onda utvrdilo ko govori istinu, a ko ne. Uostalom, Abazovićeva vlada je donijela mjere kojim se Lazović kao štićena ličnost službeno čuva od pripadnika klanova kojima se zamjerio vršeći svoju dužnost. Zamislite državu u kojoj premijer da policijsko obezbjeđenje visokom činovniku službe bezbjednosti, a onda ga proziva u javnosti da je švercer i sponzor i za kokain i za cigarete i još mnogo toga.

Lako je svakom zdravomislećem zaključiti da tu nešto, sa aspekta elementarne pameti i prosuđivanja, nije u redu. Umjesto da sve što ima protiv Lazovića preda SDT-u, on mu dodjeljuje obezbjeđenje – kazao je Piperović.

On je dodao da je zbog toga kazao da ovaj cirkus mora da prestane.

– Ja se nadam da će sudovi biti na nivou elementarnog zadatka i da će „naučiti“ Abazovića da se za bedastoće o ljudima mora platiti zbog povrede prava ličnosti. Inače, ja sad kažem da bi Abazović odbio svako poligrafsko testiranje – tvrdi advokat Piperović.

Lazović pozvao Abazovića na poligraf, da se razjasne navodi o švercu

Podsjetimo, Poziv na poligraf Lazović je uputio juče na ročištu u Osnovnom sudu u Ulcinju po tužbi koju je podnio protiv Abazovića. bivši premijer juče nije došao na ročište, a Lazović je po izlasku iz sudnice medijima kazao da Abazović nikada nije „stisnuo petlju“ da bilo šta od toga što je iznosio u javnost kaže njemu u lice. Pojasnio je da je pozvao Abazovića na poligrafsko testiranje da se tako razjasne sve iznijete činjenice.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
22. april 2024 22:30