Aleksandar Mijajlović / foto: Lazar Ružić, Dan
08/04/2024 u 08:01 h
Vojka DamjanovićVojka Damjanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Piperović: Viši sud još nije odlučio o jemstvu, za "skaj" tek sad pitaju

Advokat Aleksandra Mijajlovića, Zoran Piperović, saopštio je da Viši sud još nije odlučio da li će se njegov branjenik, optužen za formiranje kriminalne grupe zbog šverca cigareta, uz jemstvo braniti sa slobode.

Mijajlovićeva odbrana јe 22. marta sa 1,1 milion eura garantovala sudu da će im taj Podgoričanin biti dostupan ako mu ukinu pritvor.

Piperović napominje da јe sudija Suzana Mugoša u trenutku kada je određen pritvor konstatovala u obrazloženju da ne postoje komunikacije na skaj aplikaciji između Aleksandra Mijajlovića i bilo kojeg lica, vjerovatno misleći da to tužilaštvo ima i da je pitanje dana kad će da ispliva u predmetu.

– Mijajlović je u pritvoru više od 30 dana, a tužilaštvo je prije par dana, kako imam informaciju, ili tek treba da uputi zahtjev Francuskoj, postavljajući pitanja Europolu da li postoji bilo kakva komunikacija na "skaju" između Mijajlovića i bilo kog lica. A ja pitam: šta treba do tada da radi Mijajlović i šta treba do tada da radi njegova odbrana? Dakle, imamo Mijajlovića u pritvoru bez elementarnog i jedinog dokaza u tom predmetu, a to je skaj komunikacija. Imamo građanina Crne Gore koji čeka da tužilaštvo nađe dokaz da mu verifikuje dosadašnji pritvor – kazao je Piperović.

Nema osnova da se Mijajlović pritvori zbog teških posledica izvršenja krivičnog djela: SDT izostavilo količinu švercovanih cigareta

Mijajlović je uhapšen 19. februara po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT), koje ga tereti da je sa još jednom osobom formirao kriminalnu grupu koja je krijumčarila cigarete.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 09:56