Ubistvo Šarovića / - DAN
24/05/2024 u 12:10 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Pismo porodice Stefana Šarovića: Pravda i pravo u pritvoru, ubice na slobodi

Već pune četiri godine traje postupak suđenja za ubistvo mog sina Stefana Šarovića, koje se desilo 06. 06. 2019. godine u Đenovićima, podsjeća porodica Šarović.

- Epilog ovog suđenja je da su pravda i pravo u pritvoru, a izvršioci ubista u bjegstvu i na slobodi. Ako je pravo na pravično suđenje i suđenje u razumnom roku zagarantovano zakonom za okrivljene, da li to znači da je oštećenoj  strani to pravo uskraćeno?! U mom slučaju  pravo mi je uskraćeno.Maratonosko suđenje koje traje kao što sam rekao četiri godine pretvorilo se u cirkus koji izvode advokati okrivljenih tako što konstantnom opstukcijom odugovlače završnu riječ i donošenje prvostepene presude- naveo je u pismu Ljubo Šarović, otac Stefana Šarovića.

Pravna agonija: Ubistvo Šarovića već dva mjeseca bez završnih riječi pred sudom

Dodaje da je blagovremeno upozoravao i medije i sudsko vijeće da će opstrukcija odbrane okrivljenih dovesti do bjegstva okrivljenih koji su pušteni iz pritvora što se na kraju i desilo.

(VIDEO) Skoro tri godine bez presude: Optuženi za ubistvo Šarovića "na korak" od ukidanja pritvora

- Optuženi za ubistvo mog sina, Dušan Šilj već se nalazi u bjegstvu. Na jednom od ročišta na kom sam prisustvovao jedan od optuženih mi je čak i prijetio o čemu sam upozorio i policiju i tužioca i Sudsko vijeće i u usmenoj i u pisanoj formi. Šta još treba da se desi meni i mojoj porodici pa da nadležni organi i institucije reaguju? Okrivljeni za ubisto su nakon puštanja iz pritvora redovno kršili pravila ograničenog kretanja koje im je naloženo rešenjem Višeg suda o čemu sam upoznao policiju u C.B. Herceg Novi - naglašava on.

Ubistvo Šarovića: Šilj i Ivović pušteni na slobodu

Prema njegovim riječima, i pored tog saznanja o napušanju mjesta boravka koje su imali i sud i tužilaštvo i policija, jedan od okrivljenih je pobjegao.

- Imajući u vidu navedeno mogu samo da zaključim da sa ovako ‚‚ inavlidnim institucijama‚‚ pravo i pravda će i dalje ostati u pritvoru a kriminalci za najteža krivična djela na slobodi, po onoj narodnoj ‚‚Zlu se nadaj, dobro biti neće‚‚ Apelujem na sve medije da o kancerogenom stanju u našim institucijama upoznaju javnost ne bi li se krenulo konačno sa mrtve tačke, u suprotnom u Crnoj Gori će  sve više mladih ljudi biti pod zemljom nego u ovoj zemlji - zaključuje  Ljubo Šarović,

otac Stefana Šarovića, predstavnik oštećene porodice u postupku.                                                                                                

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
14. jun 2024 17:28