/ FOTO: Nenad manić Viši sud, privođenje,
28/02/2024 u 14:40 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Planiranje ubistva Radulovića: Janjić osuđen na tri godine i osam mjeseci zatvora

U obrazloženju se navodi da je uloga Janjića razotkrivena je analizom,,Skaj“ komunikacija koje su strane partnerske službe dostavile crnogorskim istražiteljima

Darko Janjić osuđen je danas pred podgoričkim Višem sudu  na tri godine i osam mjeseci zatvora zbog članstva u kriminalnoj organizaciji koja je planirala ubistvo Željka Radulovića i šverc droge. Presudu je izrekao sudija Goran Šćepanović.

Prema stavu Višeg suda, osuđujuća presuda temelji se na materijalnim i personalnim dokazima koji su potvrdili komunikacije Janjića preko Sky aplikacije.

- Tokom suđenja potvrđene su optužbe tužilaštva da je Janjić tokom prve polovine 2020. godine postao pripadnik kriminalne organizacije koju su 2017. godine formirali Radovan Mujović i Vasilije Rafailović radi izvršenja više teških krivičnih djela - stav je suda.,

U obrazloženju se navodi da je uloga Janjića razotkrivena je analizom,,Skaj“ komunikacija koje su strane partnerske službe dostavile crnogorskim istražiteljima.

Prema navodima tužilaštva, Janjić je imao zadatak da prati Željka Radulovića i druge, za sada neidentifikovane, članove suprotstavljene kriminalne grupe, radi prikupljanja saznanja o njihovim kretanjima i životnim navikama u cilju stvaranja pogodnih prilika za njihovu likvidaciju. O rezultatima praćenja Janjić je, kako se navodi u optužnici, obavještavao Radovana Mujovića.

Janjić se tereti i da se za potrebe organizatora ove kriminalne grupe bavio i švercom marihuane, kokaina i heroina u Crnoj Gori, Hrvatskoj, Srbiji, državama Zapadne Evrope i Skandinavije.

Iz transkripata razgovora, koje je Janjić ostvarivao sa Mujovićem, preko,,Skaj“ aplikacije u periodu od početka marta do početka oktobra 2020. godine zaključuje se da je intenzivno pratio kretanje Željka Radulovića, dogovarao krijumčarenje narkotika u Evropu, ali i Mujoviću nudio učešće u većim poslovima šverca droge iz Južne Amerike.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 17:46