Ilustracija / - UP
09/04/2024 u 15:14 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Pljevlja: Krivična prijava protiv maloljetnika zbog krađe dva vozila

Pljevaljska policija protekle sedmice registrovala je i rasvijetlila više krivičnih djela.

- U ovim aktivnostima slobode je lišen D.M. (18), operativno interesantno lice za kojim je policija tragala zbog sumnje da je izvršio dva krivična djela nasilje u porodici ili u porodičnoj zajednici. On je takođe, prilikom izvršenja ovih djela, prekršio mjere zaštite udaljenje iz stana i zabrana približavanja žrtvi nasilja koje mu je prethodno izrekao Sud za prekršaje u Pljevljima, saopšteno je iz Uprave policije.

Takođe, pripadnici pljevaljske policije rasvijetlili su dva krivična djela oduzimanje vozila. Naime, od dva oštećena lica oduzeta su putnička motorna vozila marke „Peugeot“ i „VW Golf“.

- Preduzimajući operativno-taktičke mjere i radnje u cilju rasvjetljavanja ovih krivičnih djela, policijski službenici su pronašli predmetna vozila, s tim da je za vozilo marke „Pežo“ utvrđeno da je prethodno učestvovalo u saobraćajnoj nezgodi, dok je vozilo marke „VW Golf“ pronađeno u reonu sela Brvenica. Policija je sprovodeći aktivnosti iz svoje nadležnosti došla do sumnje da su izvršioci D.K. (18) i dva maloljetna lica stara 17 i 15 godina, navode iz UP.

Protiv njih je Osnovnom državnom tužilaštvu u Pljevljima podnijeta krivična prijava zbog sumnje da su izvršili dva krivična djela oduzimanje vozila.

Policija je, postupajući po naredbi Osnovnog suda Pljevlja policijski službenici su izvršili pretres stana i drugih prostorija koje koristi G.B. (58) u selu Komini, opština Pljevlja, kojom prilikom su pronašli i oduzeli automatsku pušku marke „Zastava MP 20“.

Protiv njega je podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 15:18