/ - FOTO: UP - POJAčANA KONTROLA NA GP
08/12/2023 u 15:29 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(FOTO) Pojačana kontrola prijave prenosa gotovine i dragocjenosti

U sklopu ovih akcija, izvršen je značajan broj kontrola putnika, prtljaga i vozila, kojom prilikom je utvrđeno više carinskih prekršaja prenosa nedozvoljene robe

Policija Crne Gore saopštila je da se sporovode aktivnosti u sklopu kojih je pojačana kontrola prijave prenosa gotovine i dragocjenosti preko državnih granica.

- Policijski službenici Sektora za finansijsko obavještajne poslove i Sektora granične policije u saradnji sa službenicima Uprave prihoda i carina, sprovode zajedničke pojačane kontrole neprijavljenog prenosa gotovog novca i drugih dragocjenosti preko zakonskog limita za prijavu, a prilikom prelazaka putnika preko državne granice Crne Gore - navode iz Uprave policije.

image
- FOTO: UP - POJAčANA KONTROLA NA GP

Akcije se, kako dodaju,  kontiunirano sprovode na aerodromskim i kopnenim graničnim prelazima, uz korišćenje specijalizovanih policijskih pasa za detekciju novca, kao i specijalizovanih skenera i detektora koje posjeduje Uprava prihoda i carina.

image
- FOTO: UP - POJAčANA KONTROLA NA GP

U sklopu ovih akcija, izvršen je značajan broj kontrola putnika, prtljaga i vozila, kojom prilikom je utvrđeno više carinskih prekršaja prenosa nedozvoljene robe, u vezi kojih je Uprava prihoda i carina preduzimala mjere iz svoje nadležnosti.

- Tokom trajanja ovih aktivnosti, registrovano je nekoliko prijava unosa većih iznosa novca službenicima Uprave prihoda i carina na graničnom prelazu, u različitm valutama, u vezi kojih službenici Uprave policije – Sektora za finansijsko obavještajne poslove sprovode mjere i radnje iz svoje nadležnosti sa ciljem provjere navoda i dokumentacije o porijeklu novca i dalje njegove namjene - dodaju iz UP.

image
- FOTO: UP - POJAčANA KONTROLA NA GP

Poručuju da će zajedničke aktivnosti će se sprovoditi u kontinuitetu, kroz pojačano prisustvo policijskih službenika Sektora za finansijsko obavještajne poslove na aerodromskim i kopnenim graničnim prelazima

- Napominjemo, lica koja prelaze državnu granicu Crne Gore dužna su da prijave gotovi novac u iznosu većem od 10.000 eura - naglašavaju iz UP.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. mart 2024 01:06