/ - FOTO ILUSTRACIJA: TWITTER UPRAVA POLICIJE CG
28/11/2023 u 17:40 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Policija juče uhapsila tri osobe, podnijeto 13 krivičnih prijava

Prethodnog dana registrovana su četiri prekršaja iz Zakona o zaštiti od nasilja u porodici, povodom čega su dva lica lišena slobode

Prethodnog dana na području Crne Gore registrovana su četiri krivična djela, što je za rezultat imalo oduzimanje oružja. Kako je saopšteno iz MUP-a, tri osobe su lišene slobode, a jedno lice je po rješenju ODT zadržano i podnijeto je 13 krivičnih prijava.

- Službenici OB Podgorica lišili su slobode jedno lice iz Zete i uz krivičnu prijavu ga priveli ODT-u u Podgorici, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio KD nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija iz čl. 403 KZ CG. Policijski službenici u Ulcinju slobode su lišili stranog državljanin, sa privremenim boravkom u Ulcinju, zbog osnovane sumnje da je počinio KD ugrožavanje sigurnosti iz čl. 168 KZ CG, na štetu  medicinskog osoblja Doma zdravlja u Ulcinju.Službenici OB Berane lišili  su slobode lice za kojim je raspisana potjernica, zbog osnovane sumnje da je počinio teško ubistvo u pokušaju iz čl. 144 KZ CG, u vezi čl.20 KZ CG na štetu dva lica i KD nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija iz čl. 403 KZ CG- navode iz MUP-a.

Kada je u pitanju javni red i mir službenici Uprave policije registrovali su  jedan prekršaj i slobode lišili jedno lice,  dok je podnijeto šest zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka.   

Prethodnog dana registrovana su četiri prekršaja iz Zakona o zaštiti od nasilja u porodici, povodom čega su dva lica lišena slobode.

- Na putevima u Crnoj Gori, prethodnog dana dogodilo se 19 saobraćajnih nezgoda, u kojima je jedno lice zadobilo teške i 11 lake tjelesne povrede. U okviru Akcije Poštuj život, vrati oružje, službenici Uprave policije od građana su preuzeli lovačku pušku- navode iz MUP-a.

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
27. jul 2024 03:09