/ Zvicer, privatna arhiva
18/01/2024 u 10:14 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Potvrđena optužnica protiv Zvicera i grupe: Osumnjičeni za pokušaj trovanja pritvorenika u spuškom zatvoru

Sumnjiče se da su rođenu sestru žrtve, prijetnjama, paljenjem lokala i automobila u njenom vlasništvu, prinudili da sa njima sarađuje i ubijedi brata da odustane od saradnje

Apelacioni sud u Beogradu potvrdio je rješenje o potvrđivanju optužnice protiv Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, kao i deset pripadnika njihove grupe, zbog sumnje da su pokušali da otruju muškaraca koji se nalazi u zatvoru u Crnoj Gori, prenosi Euronews.rs.

Drugostepeni sud smatra da je Viši sud pravilno zaključio da optužnica Javnog tužilaštva za organizovani kriminal nije manjkava, da sadrži sve propisane elemente, da nema formalne nedostatke, navodi se na sajtu tog suda.

Po ocjeni ovog suda iz opisa inkriminisanih radnji koje se okrivljenima stavljaju na teret proizlaze sva zakonska obilježja navedenih krivičnih djela, a prikupljeni dokazi ukazuju na dovoljan stepen opravdane sumnje da su okrivljeni izvršili krivična djela koja su im stavljena na teret.

Viši sud bi trebalo uskoro da zakaže početak suđenja.

Optužnicom su pored Zvicera i Vušovića obuhvaćeni, Nedeljko Todorović, Dario Đorđević, Aleksandar Milošević, Nikola Milenković, Ognjen Drašković, Danilo Tešić, Bojan Šotra, Aleksandar Čović, Bogdan Dimitrijević i Dejan Rutanj.

Naredbom o sprovođenju istrage pored Zvicera i Vušovića, koji su u bjekstvu, i protiv kojih se već vodi postupak pred Tužilaštvom za organizovani kriminal, obuhvaćeni su i Nedeljko Todorović, protiv koga se već vodi krivični postupak i koji se nalazi u pritvoru, Dario Đorđević, protiv koga se već vodi krivični postupak i koji je lišen slobode u Austriji zbog krivičnih djela izvršenih na teritoriji te države.

Obuhvaćeni su i Aleksandar Milošević, protiv koga se već vodi krivični postupak i koji je od ranije u pritvoru, Nikola Mileković, protiv koga se vodi krivični postupak i koji se nalazi u bjekstvu, Ognjen Drašković, koji je u pritvoru po rješenju Višeg suda u Kraljevu zbog ranije izvršenih krivičnih djela, Danilo Tešić, Bojan Šotra, koji se nalazi u pritvoru Okružnog zatvora u Beogradu zbog ranije izvršenih krivičnih djela, Aleksandar Čović, Bogdan Dimitrijević i Dejan Rutalj.

Oni se sumnjiče da su od početka 2019. godine do 11. novembra prošle godine na teritoriji Srbije i Crne Gore, Zvicer i Vušović organizovali organizovanu kriminalnu grupu čiji su pripadnici postali ostali osumnjičeni, a koja je za cilj imala vršenje krivičnih djela teško ubistvo, neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, neovlašćene proizvodnje, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, prinuda i izazivanje opšte opasnosti, a radi sticanja finansijske i druge koristi.

Na osnovu dokaza koje je prikupila Služba za borbu organizovanog kriminala Uprave kriminalističke policije MUP Republike Srbije i podataka dobijenih iz aplikacije SKY putem međunarodne pravne pomoći u saradnji sa Evropolom, oni se sumnjiče da su pokušali cijanidom da otruju lice koje se nalazilo u pritvoru u Crnoj Gori i bilo spremno na saradnju sa istražnim organima ove države.

Sumnjiče se da su rođenu sestru žrtve, prijetnjama, paljenjem lokala i automobila u njenom vlasništvu, prinudili da sa njima sarađuje i ubijedi brata da odustane od saradnje.

Oni su je nakon toga, bez njenog znanja, iskoristili da rođenom bratu odnese otrovanu hranu u pritvor da bi ga tako ubili.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
17. april 2024 16:57