Pronađeni narkotici i oružje / - UP
20/02/2024 u 13:38 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Pretresom stana pronađeni narkotici i oružje, uhapšena jedna osoba

Sa slučajem su upoznati nadležni tužioci u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici i Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici

Policijski službenici Odjeljenja bezbjednosti Danilovgrad su, realizujući operativna saznanja, a u saradnji sa pripadnicima Posebne jedinice policije, izvršili pretres stana i drugih prostorija koje koristi M.B. (25) u mjestu Strahinići u Danilovgradu, saopšteno je iz Uprave policije (UP).

- Pronađeni su i oduzeti pištolj sa pripadajućom municijom, lovačka puška, dva manja PVC pakovanja sa saržajem biljne materije zelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana, 35 komada puščane i pištoljske municije nepoznate marke i kalibra, jedan mobilni telefon, PVC maska za lice, futrola za pištolj, gumena palica – pendrek, taktički prsluk, osam fabričkih pakovanja tableta bijele boje okruglog oblika i pakovanje streč folije - navodi se u saopštenju UP.

Sa svim navedenim upoznati su nadležni tužioci u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici i Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici.

- Postupajući tužilac u Višem državnom tužilaštvu (VDT) će se u odnosu na pronađene narkotike naknadno izjasniti o eventualnoj kvalifikaciji djela, dok je tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu (ODT) u odnosu na pronađeno oružje naložio da se M.B. liši slobode zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija - navode iz policije.

On će sjutra, uz krivičnu prijavu, biti priveden postupajućem tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici na dalju nadležnost.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
17. april 2024 01:55