/ FOTO: DAN PORTAL/žANA BOJANIć
29/10/2023 u 16:32 h
Žana BojanićŽana Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Prijetili policajcima da će ih ubiti i slomili vozilo, pa pušteni da se brane sa slobode

Osumnjičeni su kamenjem, flašama i drvenim gredama gađali policajce i vozilo, nasrtali su na policajce

Policijski službenici napadnuti su tokom vršenja službene dužnosti 26. oktobra u podgoričkom naselju Konik, a kako saznajemo osumnjičeni su nakon saslušanja pušteni da se brane sa slobode. Njih je saslušala osnovna državna tužiteljka Ivana Petrušić Vukašević.

Kako je ranije portal Dan pisao, policajci su postupali u slučaju po prijavi Centra za djecu i mlade "Ljubović" gdje su trebali da vrate maloljetnicu. Nakon što su je našli na određenu lokaciju, došlo je do napada od strane desetak osoba, a nadležni su identifikovali samo dva napadača.

Osumnjičeni su kamenjem, flašama i drvenim gredama gađali policajce i vozilo, nasrtali su na policajce. Jedan od njih, Z.T. je šakom slomilo prozor policijskog vozila dok se jedan od službenika nalazio unutar vozila i pokušao je više puta da ga udari.

Zatim su osumnjičeni prijetili policajcima sa riječima: " Ubićemo vas, nećeš ga živ otići odavde, ne smijete više dolaziti na Konik".

- Dva lica su tom prilikom upotrebom kamenica pričinila materijalnu štetu na službenom vozilu. Od dva lica su prikupljena obavještenja u službenim prostorijama. O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici koji je naložio da se protiv ta dva lica podnese krivična prijava zbog sumnje da su izvršili krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti i krivično djelo uništenje i oštećenje tuđe stvari- odgovorili su za naš portal iz Uprave policije.

Maloljetnica koja se potraživala je vraćena u Centar za djecu i mlade „Ljubović“.

Krivična prijava protiv dvije osobe: Gađali vozilo policije kako bi ih spriječili u obavljanju posla

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
08. maj 2024 03:24