Ilustracija / - UP
23/11/2023 u 11:58 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Priveden poljoprivredni inspektor Gojko Babović

Babović jepriveden po nalogu osnovne tužiteljke u nastavku akcije "Blinker"

Poljoprivredni inspektor Gojko Babović priveden je jutros u akciji Osnovnog državnog tužilaštva (ODT) u Podgorici, zbog sumnje da je zloupotrijebio službeni položaj, potvrđeno je portalu Dan.

On je u podgoričku policiju priveden po nalogu osnovne tužiteljke u nastavku akcije "Blinker".

Podsjetimo, službenici Sektora za borbu protiv kriminala nakon višemjesečne istrage u predmetu "Blinker" po nalogu državnog tužioca Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici lišeni su slobode četiri osobe inspektorku Draganu Kandić Perović, Nikicu Čavor, Katarinu Čavor i Marka Šekarića.

- Slobode je lišena D.K.P, službenica Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede zbog sumnje da je izvršila krivično djelo zloupotreba službenog položaja i krivično djelo primanje mita, M.Š, službenik Uprave za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove, zbog sumnje da je izvršio krivično djelo zloupotreba službenog položaja - navodi se u saopštenju MUP-a.

Zbog sumnje da su izvršili krivična djela davanje mita slobode su lišeni N.Č. i K.Č, obavještavaju iz MUP-a.

- Danas je kriminalistička policija, po naredbi sudije Osnovnog suda u Podgorici, izvršila pretresi na više lokacija u Podgorici, Danilovgradu i Cetinju, kojom prilikom je privremeno oduzeta dokumentacija i novac u većem iznosu. Sumnja se da su gore pomenuta lica izvršila djela koja im se stavljaju na teret, tako što su D.K.P. i M.Š, u svojstima službenih lica, sačinili Zapisnik o inspekcijskom pregledu kod pravnog lica "Niksen Čavor" d.o.o, u kojem nije konstatovano stvarno zatečeno stanje, čime je pravno lice dovedeno u povoljniji položaj, te je za tako sačinjen dokumet, kako se sumnja, D.K.P. zahtjevala novac – mito u iznosu od 10.000 eura, a na šta je pristao N.Č, jedan od suvlasnika u pomenutom pravnom licu - saopšteno je iz tada Ministarstva unutrašnjih poslova.

Nikica Čavor je prvi dio dogovorene sume u iznosu od 5.000 eura predao svojoj sestri Katarini Čavor, koja je navedeni novčani iznos dala Draganu Kandić Perović u Podgorici.

Prilikom pretresa stana i drugih prostorija koje koristi Dragana Kandić Perović pronađena je koverta sa navedenim novcem u iznosu od 5.000 eura.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 21:22