Vukas Radonjić / FOTO: LAZAR RUžIć
08/12/2023 u 14:52 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Radonjić: Po optužnici SDT-a trajno oduzete nepokretnosti velike vrijednosti

Radonjić je doao da je pravnih lica, a u korist Države Crne Gore, trajno oduzeo imovinsku korist pribavljenu krivičnim djelom - više nekretnina u Herceg Novom, Perstu, Baru, Podgorici, Danilovgradu i Nikšiću

Po optužnici Specijalnog državnog tužilaštva Viši sud je trajno oduzeo nepokretnosti velike vrijednosti, koja se procjenjuje da iznosi nekoliko miliona eura.

- Po optužnici Specijalnog državnog tužilaštva, za krivično djelo pranje novca, koju je podigao specijalni tužilac Miloš Šoškić, protiv pravnih lica P.H. DOO P. i P.P. DOO P., Viši sud u Podgorici je, 6. decembra ove godine, donio pravosnažnu presudu kojom ih je oglasio krivim i osudio ih na kaznu prestanak pravnog lica, jer je njihova djelatnost bila u funkciji vršenja krivičnog djela- naveo je državni tužilac i portparol SDT-a Vukas Radonjić.

Radonjić je doao da je  pravnih lica, a u korist Države Crne Gore, trajno oduzeo imovinsku korist pribavljenu krivičnim djelom - više nekretnina u Herceg Novom, Perstu, Baru, Podgorici, Danilovgradu i Nikšiću.

-Čija je vrijednost u momentu sticanja, 2006. i 2007. godine, bila oko osam miliona eura, a danas i značajno veća - pojašnjava Radonjić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
07. maj 2024 02:48