Danilo Šaranović / - VLADA CRNE GOPRE
09/12/2023 u 19:57 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Šaranović: Sud je presudio da je Brđanin direktor policije

Kroz komunikaciju sa pravnim stručnjacima došlo je do tumačenja da je direktor policije Brđanin. Ta presuda je drugačija od prvobitne presude kojom je sud vratio postupak na ponovno odlučivanje Vladi. Ova presuda je takva da je direktor policije Brđanin, kazao je Šaranović

U Vladi Crne Gore saglasni da su potrebne reforme u bezbjednosnom sektoru, a prioritet borba protiv korupcije. Kadrovske reforme moraju biti u skladu sa zakonom, a Zoran Brđanin shodno presudi Upravnog suda direktor je policije, ocijenio je u Dnevniku TVCG Danilo Šaranović, ministar unutrašnjih poslova.

Šaranović je rekao da ne bi govorio o tome da se radi o nesuglasicama u Vladi, a  konstruktivne razmjene mišljenja u koaliciji i Vladi su redovna stvar.

- Nema razloga da bilo ko širi nenagativnu energiju, zakon jasno definiše na koji način se ove vrste reforme sprovode. Prioritet su kadrovske reforme, ono što treba da se dešava definisano je zakonom. Svako dalje imenovanje mora da bude sinonim za integritet i profesionalnu hrabrost - kazao je Šaranović, piše portal RTCG.

On je podsjetio da su uhapšeni neki bivši čelnici policije, od kojih su neki optuženi za veze sa narko-klanovima. 

- Kao ministar posvećen sam strogom postovanju zakona o unutrašnjim poslovima. Imamo inkriminisanje u sektoru bezbjednosti svaki put kada se politika umiješa u sektor bezbjednosti i nijedan politički subjekt neće moći da vrši pritisak na budućeg direktora policije - rekao je Šaranović.

On je podvukao da je donijeta presuda Upravnog suda kojom je poništena odluka Vlade da se sa mjesta direktora policije smijeni Zoran Brđanin. 

- Kroz komunikaciju sa pravnim stručnjacima došlo je do tumačenja da je direktor policije Brđanin. Ta presuda je drugačija od prvobitne presude kojom je sud vratio postupak na ponovno odlučivanje Vladi. Ova presuda je takva da je direktor policije Brđanin. Kako i na koji način će se obaviti primopredaja, između Nikole Terzića i Brđanina, stvar je Vlade, kao stranke u postupku", rekao je Šaranović.

On je objasnio da je presuda dostavljena Vladi kao stranci u postupku, koja sada treba da donese odluku.

- Adresa je Vlada a ne MUP - pojasnio je Šaranović. 

Ministar je naveo da je objavljena neprovjerena informacija da je Vojislav Dragović kandidat za direktora policije.

- Fundamentalni princip je da ćemo poštovati zakon, i da ćemo imati masimalnu pozornost u selekciji kandidata - kazao je Šaranović.  

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. februar 2024 12:15