Danilo Šaranović / - MUP
23/04/2024 u 13:26 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Šaranović: Uhapšeno osam policajaca, krivične protiv 27 stranaca

Ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović kazao je da je Odjeljenje unutrašnje kontrole Uprave policije ODT-u Podgorici podnijelo krivičnu prijavu protiv osam policijskih službenika iz sektora Granične policije.

Oni su osumnjičeni da su počinili više krivičnih djela u produženom trajanju primanjem mita. Prijava je podnijeta  i protiv 27 stranih državljana koji dolaze iz Albanije, Kosova i Turske, a koji su u pojedinačnim slučajevima počinili isto toliko krivičnih djela davanjem mita.
Ranije jutros, kako je kazao Šaranović, postupajući po nalogu osnovne državne tužiteljke povodom navedenog predmeta, odjeljenje za unutrašnju kontrolu policije preduzelo je niz mjera koje su rezultirale hapšenjem osam policijskih službenika. 

On je naglasio da su službenici iz odjeljenja za unutrašnju kontrolu policije u nastavku ove akcije po nalogu postupajuće državne tužiteljke preduzimaju dalje mjere i radnje iz svoje nadležnosti u cilju lišenja slobode 27 stranaca zbog sumnje u vršenje krivičnog djela davanje mita policijskim službenicima na graničnom prelazu Božaj.

Šaranović je kazao da se u ovom trenutku još uvijek vrše pretresi službenih prostorija.

- Dobijamo nezvanične informacije da je pored materijalnih dokaze koje do ovog monemta imamo na raspolaganju, biti pronađeni i drugi materijalni dokazi koji će ovo dodatno potvrditi - istakao je on, prenosi portal RTCG.

Naglasio je da oni ovakva krivična djela nijesu činili pojedinačno, već organizovano.

- Ne mogu detaljnije saopštiti u ovom trenutku, ali biće poznato javnosti u narednih nekoliko dana - kazao je Šaranović.

Od osam policijskih službenika koji su uhapšeni, kako je kazao, njih sedam je uhapšeno na službenom mjestu dok je jedan od njih uhapšen u Danilovgradu.

Šaranović je istakao da je tačno je da je prilikom hapšenja jednom policijskom službeniku pozlilo.

- Prilikom hapšenja, jednom policijskom službeniku pogoršalo se zdravstveno stanje - kazao je Šaranović. 

Šaranović je naglasio da je aktuelni društveni trenutak i njihova fokusiranost apsolutnom prioritetu Crne Gore a to je borba protiv organizovanog kriminala i korupcije ključni su razlozi zbog koji su pokrenuli čitav set kontrolnih mehanizama u Ministarstvu unutrašnjih poslova.

- Svjesni smo da je lišavanje slobode dva bivša direktora policije, bivša pomoćnika Uprave policije u sektoru za borbu protiv kriminala i brojnih drugih policijskih službenika stavilo na teret mnogo toga što ne stoji svim onim časnim policijskim službenicima. Zbog svega navedenog, dužni smo da iskorijenimo korupciju - istakao je on. 

Podsjetimo, Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici, izdalo je jutros nalog Ministarstvu unutrašnjih poslova – Odjeljenju za unutrašnju kontrolu policije da se liši slobode osam policijskih službenika Sektora granične policije (J.N., R.Z., Ž.I., E.D., P.M., B.I., R.V. i M.D.).

.

Podgoričko Osnovno tužilaštvo naložilo hapšenje osam graničara

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
22. maj 2024 10:04