Vesna Medenica sudjenje / FOTO - IVAN PETROVIC - IPE
27/11/2023 u 16:42 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Tužilaštvo izviđa poruke iz telefona Medenice

Vesna Medenica je uhapšena u aprilu prošle godine, i optužnica protiv nje i njenog sina Miloša zbog zloupotreba i organizovanog kriminala, kao i još jednog broja pravnih i fizičkih lica, podignuta je u oktobru 2022. godine

Specijalno državni tužilaštvo  od ranije je pokrenulo izviđaj povodom poruka koje su nedavno objavljene u medijima a koje su iz mobilnog telefona Vesne Medenice.

Kako je u odgovoru za portal Dan kazao državni tužilac i portparol Vukas Radonjić, taj materijal nije dio dokaza u već potvrđenoj optužnici proriv Medenice, već se u odnosu na pomenute poruke vodi tužilački izviđaj, kojim će se utvrditi da li je neko počinio krivično djelo.

- Materijal do kojeg je Specijalno državno tužilaštvo došlo pretresanjem sadržaja mobilnog telefona optužene V.M., u dijelu koji ne predstavlja dokaz za potvrđenu optužnicu protiv nje, je dio dokaznog materijala u ranije i po službenoj dužnosti formiranom krivičnom predmetu,u kojem se, u izviđaju, utvrđuje postojanje osnova sumnje da li je neko, pa i službeno lice, učinilo krivično djelo za koje se goni po službenoj dužnosti - kazao je Radonjić.


Tužilaštvo provjerava ima li u porukama koje je Medenica razmjenjivala sa sudijama i drugim osobama osnova sumnje da je izvršeno neko krivično djelo.

Posljednjih dana mediji prenose poruke koje su neke sudije, uključujući bivšu predsjednicu Osnovnog suda na Cetinju Jelenu Perović, razmjenjivale sa Medenicom.

Po pisanju "Vijesti", Perović je sa te pozicije mimo propisa tražila i dobijala sugestije od Medenice – kako da postupa u pojedinom predmetima, da li nekome da odredi ili ukine pritvor, ali se i izvinjavala što joj u jednom slučaju nije prihvaćen sporazum o priznanju krivice, a i obavještavala je ko je konkurisao za koje pozicije u pravosuđu...

Vesna Medenica je uhapšena u aprilu prošle godine, i optužnica protiv nje i njenog sina Miloša zbog zloupotreba i organizovanog kriminala, kao i još jednog broja pravnih i fizičkih lica, podignuta je u oktobru 2022. godine. U toku je suđenje u Višem sudu u Podgorici. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 07:38