/ - UNSPLASH: TINGEY INJURY LAW FIRM
29/11/2023 u 17:13 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Sud za prekršaje Budva: Riješena 403 predmeta iz oblasti Zakona o zaštiti od nasilja u porodici

Najveći udio u broju riješenih predmeta su osuđujuće odluke, pri čemu dominiraju novčane kazne, a potom i uslovne osude, kazne zatvora, kao i vaspitne mjere.

Sud za prekršaje u Budvi je za period 01. januara pa do 20. novembra imao ukupno u radu 581 predmet iz oblasti Zakona o zaštiti od nasilja u porodici, od čega su riješena ukupno 403 predmeta ili 70 odsto.

- Najveći udio u broju riješenih predmeta su osuđujuće odluke, pri čemu dominiraju novčane kazne, a potom i uslovne osude, kazne zatvora, kao i vaspitne mjere. U preko 80 odsto predmeta u kojima je donijeta osuđujuća odluka, prema okrivljenima je izrečeno ukupno 248 zaštitnih mjera, i to: u 105 predmeta zabrana uznemiravanja i uhođenja, u 90 predmeta zabrana približavanja, u 31 predmet udaljenje iz stana, u 15 predmeta obavezno liječenje od zavisnosti na slobodi, u jednom predmetu obavezno psihijatrijsko liječenje i u 6 predmeta obavezan psihosocijalni tretman- navodi se u saopštenju.

Postupci su u prosjeku trajali dan, osim kada su predmeti zaprimani u redovnom postupku, kada je prosječna dužina postupka iznosila 25 dana.  

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
17. februar 2024 03:04