/ - FOTO: SHUTTERSTOCK
24/11/2023 u 19:32 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Šverc šest tona droge: Kamporezi i ekipa pred sudom 15. februara

Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore podiglo je optužnicu protiv ove kriminalne grupe zbog šverca kokaina iz Južne Amerike u Evropu

Suđenje Italijanu Lućijanu Kamporeziju, vođi 27-člane kriminalne grupe, počeće 15. februara iduće godine pred sudom u Podgorici. Postupak u medijima poznat kao "Florida” juče je odložen zbog zahtjeva odbrane, piše Politika.rs.

Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore podiglo je optužnicu protiv ove kriminalne grupe zbog šverca kokaina iz Južne Amerike u Evropu. Pripadnici grupe bili su Italijani, građani Crne Gore, ali i srpski državljani Stefan Martinović i Aleksandar Dimitrijević čije je prethodno ime Saša Jeremić.

Tereti se i 11 optuženih koji su na izdržavanju višegodišnjih zatvorskih kazni na Arubi, pošto su ih tamošnje vlasti uhapsile u februaru 2020. godine na brodu "Aressa” kojim su pokušali da prokrijumčare 5,1 tonu kokaina u Evropu.

Aktivnosti nadležnih organa Crne Gore i njihovih međunarodnih partnera rezultirale su otkrivanjem i zapljenom 593 kilograma kokaina na brodu "Jemeja”, krajem maja 2019. godine, u luci Horta, u Portugalu, 411 kilograma kokaina, na brodu u teritorijalnim vodama Obale Slonovače i 5.108 kilograma kokaina, na brodu ‘Aressa’, tokom februara 2020. godine. To su naveli ranije iz Specijalnog državnog tužilaštva.

Prema navodima optužnice, kriminalna organizacija koju je formirao Kamporezi, djelovala je od 2017. do 2020. godine u Crnoj Gori, Srbiji, Hrvatskoj, Sloveniji, Brazilu, Ujedinjenim Arapskim Emiratima i Kraljevini Španiji i na teritoriji Karipskih ostrva (Aruba, Sab, Antigve i Barbude, Sv. Eustahije Sv. Martina), Portugala, Azorskih ostrva na Atlantiku i teritorijalnim vodama Obale Slonovače, prenosi RTCG portal.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
27. jul 2024 04:07