NIKOLA TERZIĆ - FOTO: MUP / - NIKOLA TERZIĆ - FOTO: MUP
21/07/2023 u 20:23 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Terzić: Prekinuta praksa da neke organizacione jedinice policije finansiraju kriminalne grupe

Koliko god to nekima da nije po volji iza crnogorske policije danas stoji samo interes Crne Gore i interes zaštite Ustava i ustavnog poretka, istakao je on

Službenici Uprave policije, bez obzira na pritiske koje svakodnevno doživljavaju od strane pojedinih medija, nevladinih organizacija, političkih partija, advokata, lažnih boraca za ljudska prava i tome slično, nastaviće kontinuirane aktivnosti u cilju borbe protiv svih pojavnih oblika kriminala, a sve po nalogu nadležnih tužilaštava, saopštio je v.d. direktora Uprave policije Nikola Terzić.

On je naveo da kao v.d. direktora Uprave policije osjeća moralnu i ljudsku obavezu da reaguje u cilju objektivnog informisanja javnosti o aktivnostima službenika policije.

- Ove aktivnosti imaju samo jedan cilj - bolju budućnost za sve naše građanke i građane, bolju budućnost za svu našu djecu. Koliko god to nekima da nije po volji iza crnogorske policije danas stoji samo interes Crne Gore i interes zaštite Ustava i ustavnog poretka. Prekinuli smo sa praksom da pojedine organizacione jedinice crnogorske policije finansiraju kriminalne grupe i umjesto borbe protiv organizovanog kriminala, da se isti bore za zaštitu i pokrivanje kriminalnih aktivnosti, ističe Terzić.

Dodaje da, svidjelo se to nekome ili ne, crnogorska policija je na strani one većinske Crne Gore koja časno i pošteno živi u svojoj zemlji, a ne na strani onih koji su ogrnuti crnogorskom zastavom godinama radili sve u cilju svojih ličnih interesa, a ne interesa svoje države i svoje nacije.

- Finansijske istrage nas tek čekaju, svako će morati da dokaže na koji način je došao do kapitala koji posjeduje, a ako u tome ne uspije, ljubav prema svojoj državi će se morati pokazati na način što će ilegalno stečena sredstva vratiti građanima Crne Gore. I to onima koji danas razmišljaju kako da prehrane svoju porodicu, plate račune za struju, finasiraju odlazak na fakultet svoje djece itd. Reforma crnogorske policije se nastavlja i to je lokomotiva koju ni jedan proces u Crnoj Gori vise ne može da zaustavi. Imamo cilj da budemo profesionalna organizacija koja služi za ponos svakom građaninu Crne Gore, zaključuje Terzić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 09:11