/ - UNSPLASH, FOTO ILUSTRACIJA
23/11/2022 u 18:03 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Tužilački savjet donio odluku o formiranju Centralne popisne komisije

Takođe, razmotrena je metodologija za izradu godišnjeg izvještaja o radu, te donijeta odluka o formiranju Komisije za izradu godišnjeg izvještaja o radu

Na sjednici Tužilačkog savjeta, kojom je predsjedavala v.d. Vrhovna državna tužiteljka Maja Jovanović, između ostalog,  članove savjeta sa rezulatima i izazovima u radu upoznali su Danka Živković, rukovoditeljka Osnovnog državnog tužilaštva u Kotoru i Risto Stijović, rukovodilac Osnovnog državnog tužilaštva u Herceg Novom.

Savjet je donio odluku o formiranju Centralne popisne komisije, navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu Tužilačkog savjeta.

Takođe, razmotrena je metodologija za izradu godišnjeg izvještaja o radu, te donijeta odluka o formiranju Komisije za izradu godišnjeg izvještaja o radu.

Članovi Tužilačkog savjeta razmotrili su 37 pritužbi na rad državnih tužilaca i rukovodilaca državnih tužilaštava u pogledu zakonitosti rada.

Nakon toga,  je razmotrena i pritužba  u vezi ugrožavanja samostalnosti specijalnog  tužioca Miloša Šoškića.

Tokom sjednice je donijeta odluka o raspisivanju  javnog oglasa za izbor jednog državnog tužioca u Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju, u postupku napredovanja.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. april 2024 14:15