FOTO. Uprava policije, Tviter Policija, ilustracija / - FOTO. UPRAVA POLICIJE, TVITER POLICIJA, ILUSTRACIJA
21/08/2023 u 08:44 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

U Herceg Novom procesuirano devet osoba zbog privrednog kriminala

Krivična prijava podnijeta je protiv R.G. iz Herceg Novog zbog sumnje da je izvršio krivično djelo prevara lažnim prikazivanjem činjenica da će izvršiti određene građevinske radove, što nije učinio, saopšteno je iz policije

Službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Jug“, Odjeljenja bezbjednosti Herceg Novi su tokom avgusta Osnovnom državnom tužilaštvu u Herceg Novom podnijeli šest krivičnih prijava protiv devet fizičkih lica zbog krivičnih djela iz oblasti privrednog kriminaliteta.

Krivična prijava podnijeta je protiv R.G. iz Herceg Novog zbog sumnje da je izvršio krivično djelo prevara lažnim prikazivanjem činjenica da će izvršiti određene građevinske radove, što nije učinio, saopšteno je iz policije.

Zbog sumnje da je izvršio krivično djelo građenje objekta bez prijave i dokumentacije za građenje krivična prijava je podnijeta protiv B.B. iz Herceg Novog. On je, ako se sumnja, tokom marta 2023. godine započeo izgradnju objekta bez podnijete prijave radova, odnosno protivno Zakonu o planiranju prostora i izgradnji objekata.

- Nadalje, K.R. i R.R. iz istog grada se sumnjiče za krivično djelo zelenaštvo i protiv njih je podnijeta krivična prijava. Oni su, kako se sumnja, ugovarajući za sebe nesrazmjenu imovinsku korist pozajmili oštećenom licu iz Herceg Novog novac i to K.R. tokom ljetnjeg perioda 2021.godine iznos od 15.000 eura uz mjesečnu kamatu od 12%, odnosno 1.800 eura mjesečno, dok je R.R u decembru 2021. godine pozajmio oštećenom 2.000 eura sa kamatom na nedeljnom nivou u iznosu od 500 eura. Oštećeni je na ime mjesečnih kamata licu K.R. isplatio iznos od 12.000 eura, dok je R.R.na ime pripadajućih kamata isplatio iznos od 2.000 eura - ističe se u saopštenju.

Zbog krivičnog djela navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja krivično će odgovarati H.A. iz Herceg Novog. On je, kako se sumnja, doveo u zabludu nadležni organ Ministarstva unutrašnjih poslova, Područnu jedinicu za upravne poslove, državljanstvo i strance Herceg Novi, da je vozačku dozvolu koju je oglasio nevažećom, izgubio, iako mu je ona bila oduzeta od strane nadležnih organa SR Njemačke radi realizacije zastitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od tri mjeseca za period od 8. jula do 7. oktobra 2021. godine inaveo ih da mu 29. jula 2021. godine izdaju novu vozačku dozvolu.

- Osim toga, u koordinaciji sa Osnovnim državnim tužilaštvom u Herceg Novom pripadnici policije podnijeli su tokom avgusta dvije krivične prijave protiv četiri lica zbog sumnje da su izvršili krivično djelo falsifikovanje isprave. Sumnja se da su ova lica na nezakonit način došla u posjed lažnih potvrda o vakcinaciji protiv Covid 19, izdatih od strane JZU Dom zdravlja Herceg Novi, koje potvrde su nabavili radi upotrebe i koristili kao prave. U odnosu na pomenuto u toku su aktivnosti iz nadležnosti policije i tužilaštva u cilju utvrđivanja eventualne odgovornosti zaposlenih u ovoj ustanovi - piše u saopštenju policije.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 02:48