/ - SHUTTERSTOCK
04/06/2023 u 13:40 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

U Šavniku i Plužinama pronađeno oružje i municija, krivična prijava protiv jedne osobe

Sprovode aktivnosti u cilju pronalska oružja i drugih nedozvoljenih predmeta

Službenici policije su u pretresima u Šavniku i Plužinama pronašli oružje i municiju i podnijela krivičnu prijavu protiv S.M. zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Kako su naveli u saopštenju, policijski službenici Regionlnog centra bezbjednosti „Zapad“, Stanice policije Šavnik u pojačanim aktivnostima koje se kontinuirano sprovode u cillju pronalska oružja i drugih nedozvoljenih predmeta su sinoć, pola sata nakon ponoći, na magistralnom putu Nikšić – Šavnik, u mjestu Vojnik, kontrolisali vozilo kojim je upravljao B.Đ. (23), a sa kojim se u vozilu nalazio S.M. (23).

- Izvršenim pregledom lica i vozila kod suvozača S.M je pronađen pištolj marke Zastava Arms model M70A 9 mm Luger, sa okvirom i šest komada municije, kao i lovački nož. U vozilu je pronađena i kutija sa 31 komadom municije kalibra 9 mm. Ovo lice je tada predalo policijskim službenicima dozvolu za držanje i nošenje oružja - kazali su iz policije.

Sa događajem je upoznat tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Pljevljima koji je naložio da se protiv S.M. podnese krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

- U toku postupka se nastavljaju izviđajne mjere radnje u cilju utvrđivanja pod kojim okolnostima su licu S.M izdate saglasnosti dozvole držanja i nošenje oružja i ispitaju sve okolnosti za davanje dozvole istom - dodaju u saopštenju.

Takođe, navode iz UP, u odvojenim aktivnostima usmjerenim na pronalasku oružja u ilegalnom posjedu, policijski službenici Regionalnog Centra Bezbjednosti „Zapad“ – Stanice policije Plužine su juče, shodno naredbi Osnovnog suda u Nikšiću, izvršili pretres stana i drugih prostorija koje koristi lice N.D. (48) u mjestu Ravno u pograničnom pojasu.

- Tom prilikom su pronašili 10 komada puščane municije kalibra 7×57, 19 komada puščane municije kalibra 223 remington i 23 komada puščane municije – patrona. Nakon sprovedenog vještačenja oduzete municije u Forenzičkom centru Uprave policije slijedi eventualna kvalifikacija djela - zaključili su u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. septembar 2023 11:52