Milivoje Katnić / - foto: Srđan Boljević
14/04/2024 u 22:34 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

U toku saslušanje Katnića: Dodijeljen mu advokat po službenoj dužnosti

U Specijalnom državnom tužilaštvu u toku je saslušanje bivšeg glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića.

Kako portal Dan nezvanično saznaje, Katnić nije želio da angažuje advokata pa mu je zbog toga dodijeljen advokat po službenoj dužnosti.

Podsjećamo, prije njega saslušan je bivši funkcioner Uprave policije Zoran Lazović i njemu je određeno ružilačko zadržavanje.

Zoran Lazovć je, zajedno sa bivšim specijalnim tužiocem Milivojem Katnićem uhapšen u jutrošnjoj akciji po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, u saradnji sa Specijalnim policijskim odjeljenjem.

Lazović i Katnić uhapšeni po nalogu SDT-a

- Na osnovu međusobne saradnje i višemjesečnog koordinisanog djelovanja Specijalnog državnog tužilaštva, Specijalnog policijskog odjeljenja i Agencije Evropske unije za saradnju organa za sprovođenje zakona - EUROPOL, po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, Specijalno policijsko odjeljenje je, uz asistenciju Sektora policije specijalnih namjena, lišilo slobode M.K., bivšeg glavnog specijalnog tužioca i Z.L., bivšeg pomoćnika direktora Uprave policije,zbog osnova sumnje da su učinili krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i zloupotreba službenog položaja - saopštio je ranije danas Vukas Radonjić, državni tužilac i portparol SDT-a.

SDT: Lazović i Katnić osumnjičeni za stvaranje kriminalne organizacije

I iz Uprave policije oglasili su se povodom ove skcije.

- Uprava policije je jutros, po nalogu i u saradnji sa Specijalnim državnim tužilaštvom, lišila slobode M.K. i Z.L. koji se sumnjiče da su počinili krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i zloupotreba službenog položaja.Naime, predmet radnog naziva "Alfa" je rezultat višemjesečnog rada, međunarodne saradnje i koordinacije Specijalnog državnog tužilaštva sa nekoliko organizacionih jedinica Uprave policije, a posebno Specijalnim policijskim odjeljenjem - naveli su iz UP 

Dodaju da je današnja realizacija pomenutog predmeta nastavak ranije započetih aktivnosti u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije i predstavlja kontinuitet aktivnosti u sveobuhvatnom reformskom procesu.

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 20:49