Trgovina ljudima, ilustracija / - shutterstock
11/04/2024 u 17:57 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Uhapšena dva Bjelopoljca zbog primoravanja maloljetnice na brak

Po nalogu Višeg državnog tužioca u Bijelom Polju lišena slobode dva lica koja se sumnjiče trgovinu ljudima

Policijski službenici Regionalnog centra bezbjednosti "Sjever" su u zajedničkim aktivnostima sa službenicima Sektora za borbu protiv kriminala, a po nalogu Višeg državnog tužioca u Bijelom Polju, lišili slobode, B.M. (36) i M.M. (49) iz Bijelog Polja zbog sumnje da su pokušali da trguju ljudima.

- Naime, B.M. (36) i M.M. (49) iz Bijelog Polja sumnjiče se da su izvršili krivično djelo trgovina ljudima u pokušaju, tokom decembra 2021. godine, na štetu jedne, tada maloljetne osobe. 

Kako se navodi u saopštenju Uprave policije, oni su tu maloljetnu osobu, dovođenjem u zabludu i održavanjem u stanju zavisnosti, pod prijetnjama da će njenim roditeljima proslijediti njene fotografije eksplicitne sadržine koje je posjedovao B.M. u svom mobilnom telefonu, primorali na sklapanje nedozvoljenog braka sa jednim stranim državljaninom.

- B.M. i M.M. su lišeni slobode i oni će uz krivičnu prijavu biti privedeni tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju na dalju nadležnost - navodi se u saopštenju UP.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 18:11