/ - Осумњичени за покушај убиства Звицера
24/10/2023 u 18:42 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ukrajina: Više od tri godine nakon zločina optuženima za atentat na Zvicera nema ko da sudi?

Kako su ranije ukrajinski mediji pisali, po nalogu škaljarskog klana izvšen je pokušaj atentata na Zvicera 26. maja 2020. u Kijevu. On je tada pogođen sa pet metaka

Apelacioni sud u Kijevu, proslijedio je na dalje odlučivanje spise predmeta protiv srpskih i crnogorskih državljana koji su osumnjičeni da su  učestvovali u atentatu na vođu kavačkog klana Radoja Zvicera, 26. maja 2020., piše Detectiveinfo

- Kijevski apelacioni sud poslao je u Podilsku palatu Temide materijale krivičnog postupka po optužbama protiv četvorice atentatora sa Balkana, koji se terete za krivična djela neovlašćeni promet oružja na teritoriji Ukrajine i pokušaja ubistva Radoja Zvicera - navodi Detective info. 

Pomenuti portal pojašnjava da je razlog  zbog kog je Apelacioni sud proslijedio spise taj što su "sve sudije krivičnog vijeća najpoznatijeg suda Ukrajine već učestvovale u razmatranju ovog postupka i samim tim ne mogu više da učestvuju u krivičnom predmetu".
 

- Pečerski okružni sud grada Kijeva nema mogućnost da formira sudsko vijeće za razmatranje ovog slučaja. Pa se za sada još ne zna da li neki drugi  može da preuzme predmet - navodi se u pomenutoj objavi. 

Dalje je precizirano da je tako 12. oktobra odlučilo vijeće koje su činili predsedavajući sudija Vasil Polozenko, Andrii Driga i Olena Sitailo. 

Podsjećamo, u ovom predemtu oštećeni su Radoje i njegova supruga Tamara Zvicer. 

Optužnica protiv srpskih državljana  Milana Brankovića i Petra Jovanovića  i crnogorskih državljana Emila Tuzovića i Stefana Đukića upućena je Pečerskom okružnom sudu u proljeće 2021. godine i još je u fazi pripremnog razmatranja.

Osumnjičeni i dalje se nalaze u ukrajinskom pritvor, a kako je portal Dan danas izvjeptavao iz podgoričkog Višeg suda,  Emil Tuzović biće izručen Crnoj Gori zbog suđenja po optužnici za planiranje ubistva pojedinih  tužioca, sudije i policijskih službenika Crne Gore. 

Ukrajina odobrila izručenje Tuzovića Crnoj Gori

Kako su ranije ukrajinski mediji pisali, po nalogu škaljarskog klana izvršen je pokušaj  atentata na Zvicera 26. maja 2020. u Kijevu. On je tada pogođen sa pet metaka, a spasila ga je supruga Tamara koja je pucala u pravcu napadača.

 Nedugo nakin toga osumnjičeni su uhapšeni u blizini Odese, kada su pokušali da pobjegnu. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 07:39