Božaj / - LAZAR RUZIC
21/03/2024 u 16:28 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

UP: Na graničnim prelazima Božaj i Dračenovac oduzeta roba u vrijednosti od 70.000 eura

Službenici Uprave carina su, postupajući po prethodno dobijenim operativnim podacima, juče izvršili pregled tri teretna motorna vozila koji su u tranzitu prevozili tekstilne proizvode iz Turske preko GP Božaj za Bosnu i Hercegovinu.

Kako je saopšteno iz Uprave carina, zbog sumnje u povredu prava intelektualne svojine oduzeta je roba procijenjene vrijednosti od oko 70.000 eura.

- Oduzetu robu čine odjevni predmeti i obuća zaštićenih robnih marki. Dalje postupanje u ovom slučaju će preuzeti nadležni Odsjek za povredu prava intelektualne svojine i praćenje zabrana i ograničenja - navodi se u saopštenju.

Istog dana, službenici Uprave carina su na GP Dračenovac u ranim jutarnjim časovima kontrolom autobusa strane prevozničke firme koji saobraća na redovnoj liniji Beograd -Herceg Novi u fabričkom bunkeru pronašli skrivenu neprijavljenu robu koju čine mliječni proizvodi i igračke za djecu, za koju nisu posjedovali neophodnu dokumentaciju.

- Prekršiocu je izrečena novčana kazna za počinjeni prekršaj, a roba u vrijednosti 1.706,00 eura je trajno oduzeta. Uprava carina uspješno nastavlja sa aktivnostima usmjerenim suzbijanju krijumčarenja i kršenja carinskih propisa - zaključuju u saopštenju.

(FOTO) Na putu Andrijevica-Mateševo zaplijenjena veća količina krijumčarene robe

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 05:41