/ - UPRAVA POLICIJE
19/01/2024 u 13:25 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

UP: Oduzeto skoro 3.000 šteka cigareta, uhapšeni Rožajci

Pronađena su sredstva za komunikaciju - radio veze i mobilni uređaji, takođe, pronađen je i tzv. bunker u jednom teretnom motornom vozilu, za koji se sumnja da je koršiten za prevoz krijumčarenih cigareta

Rožajci E.M. (35), E.M. (33), M.M. (29) i E.K. (47) uhapšeni su jutros u akciji "Izvor" zbog sumnje da su izvršili krivično djelo krijumčarenje u produženom trajanju i oni će uz krivične prijave biti privedeni državnom tužiocu na dalju nadležnost, saopšteno je iz policije.

Kako navode, policijski službenici su izvršili pretrese stanova na pet lokacija, kao i pretres jednog teretnog motornog vozila i tom prilikom su oduzeti predmeti za koje se sumnja da su korišteni za izvršenje krivičnog djela krijumčarenje i krivičnih djela nedozvoljena trgovina.

- Pronađena su sredstva za komunikaciju - radio veze i mobilni uređaji, takođe, pronađen je i tzv. bunker u jednom teretnom motornom vozilu, za koji se sumnja da je koršiten za prevoz krijumčarenih cigareta - dodaje se u saopštenju.

U sklopu ovog predmeta, kodnog naziva „Izvor“, podnijeto je ukupno osam krivičnih prijava protiv 16 osoba koja se sumnjiče za krivična djela krijumčarenje i nedozvoljena trgovina, a tom prilikom je oduzeto 2.895 šteka cigareta u vrijednosti oko 70.000 eura, kao i druga akcizna roba u vrijednosti od oko 5.000 eura.

- Službenici Sektora za borbu kriminala će u saradnji sa nadležnim tužilaštvom nastaviti sprovoditi aktivnosti usmjerene na suzbijanje, otkrivanje i sprečavanje krijumčarenja akciznih roba, kao i identifikaciju lica koja učestvuju u lancu krijumčara - zaključuju u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 09:35